Pareira seli Ronalda i Adrijana

Izvor: B92, 09.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pareira 'seli' Ronalda i Adrijana



Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Brazila Karlos Alberto Pareira izjavio je da bi za dvojicu igrača koje je vodio na Svetskom prvenstvuu Nemačkoj, Ronalda i Adrijana, bilo dobro da "što pre promene klubove".

Pareira je ubeđen da su i jedan u drugi u lošoj formi i krivicom klubova.

"Posle dobrih igara na Kupu konfederacija i na Kopa Amerika Adrijano je van forme, kao i Ronaldo", rekao je Pareira, "Mislim da je i jednom i drugom potreban >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novi motiv. Adrijano je predugo u Interu i vreme je za promenu. Ronaldo bi, takođe, mogao puno da dobije promenom sredine ako ode u ligu slične vrednosti, recimo Premijer ligu."

Adrijano je, posle burnog perioda u Interu, izgubio mesto u startnoj postavi, a Ronaldo je, posle povrede, trenutno 'na tapetu' u Realu. Trener madridskog kluba Fabio Kapelo kaže da problem nije u klubovima.

Kapelo: "Moraju da rade..."

"Moraju da rade na fizičkoj pripremi i odlučnosti da igraju, niko nije zaboravio da igra fudbal, problem je samo u želji," rekao je Kapelo, "Ronaldo je tražio da igra, to je u redu. Ali, na terenu se sve videlo."

"On bi morao puno da radi. Utakmice nisu isto što i treninzi, protivnik ne dozvoljava da predahneš. Protiv Selte imaoje grčeve posle 60 minuta. Uradio je neke stvari dobro, ali mora još puno da napreduje."

Kapelo je rekao i da je razmišljao o tome da Ronalda pošalje u 'B' tim koji igra u Segundi.

"Ronaldu nedostaju pokretljivost i brzina. Ne razumem neke stvari. Ako imamo 'B' tim koji igra u drugoj ligi zbog čega ne bismo to iskoristili da se i oni koji nisu potpuno spremni takmiče," kaže trener Reala.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.