Paradoksi Premijer lige: Patu manja plata nego Mozesu, koji čak i ne igra u Čelsiju?!

Izvor: MozzartSport.com, 27.Jan.2016, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paradoksi Premijer lige: Patu manja plata nego Mozesu, koji čak i ne igra u Čelsiju?!

Već na pozajmici u Vest Hemu

Argument koji u Srbiji često možete da čujete kada klub pokušava da ospori dugovanja prema igraču: "Nisi bio na nivou i ne zaslužuješ tolike pare". U Engleskoj toga nema. Ako si nešto potpisao moraš to i da isplatiš. Do poslednjeg penija. Pa se tako Čelsi našao u čudnoj situaciji. Poslednje pojačanje Plavaca Alešandre Pato će, naime, na Stamford Bridžu zarađivati manje no što Čelsi plaća Viktora Mozesa, koji čak i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ne igra u timu Gusa Hidinka?!

Mozes je zbog male minutaže morao da se preseli na kaljenje u Vest Hem, ali Čekićarima nije padalo na pamet da ga tek tako razigravaju gradskom rivalu, pa je na Čelsiju ostala obaveza da mu nedeljno isplaćuje 35.000 funti, odnosno 45.000 evra.

Pato će, pak, prema informacijama brazilskog I-Es-Pi-Ena u Londonu zarađivati 33.000 funti (43.000 evra) na svakih sedam dana, pa ostrvski mediji u prvi plan ističu jednoglasnu ocenu da je popularni Pataka prava pogodba za Plavce s obzirom na nisku cenu.

Uostalom, barem petorica igrača na Stamfordu nedeljno će na računu dobijati više nego Pato na mesečnom nivou: Eden Azar (200.000 funti nedeljno), Dijego Kosta (185.000), Sesk Fabregas (156.000), Džon Teri (150.000) i Radamel Falkao (140.000).

Pato je tek na 22. mestu u Čelsiju. Manje zarade imaju samo zemljak Kenedi i Ruben Loftus-Čik.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.