Izvor: N1 televizija, 28.Avg.2018, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paraatletičari ponos Srbije - 12 takmičara, 13 medalja na EP

Paraatletska reprezentacija Srbije ostvarila je istorijski uspeh na upravo završenom Prvenstvu Evrope u Berlinu, osvajanjem 13 medalja - od čega su tri zlatne, dve srebrne i osam bronzanih.

Izvor: N1

Nebojša Đurić je u disiplini disk postavio svetski rekord, a Željko Dimitrijević u disciplini čunj i Miloš Zarić u disciplini koplje rekord evropskih prvenstava. Još troje takmičara postavilo je nove lične rekorde. Na osnovu ukupnog rezultata Srbija je zauzela >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sedamnaesto mesto, dok je po broju osvojenih medalja trinaesta. Na šampionatu Evrope u paraatletici učestvovalo je 596 takmičara iz 40 država.

U Novom danu svoje utiske sa ovog takmičenja preneli su svetski i evropski prvak Miloš Zarić (u disciplini koplje), Saška Sokolov, koja je u Berinu osvojila bronzu u disciplini koplje, i Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije.

Kažu da se utisci još nisu slegli.

"Ja sam zadovoljan svojim rezultatom i rezultatom svih naših takmičara, što smo oborili ovaj rekord i dokazali svoju upornost i volju za sportom i borbom za životom", kaže Zarić. Kažu da je atmosfera u timu bila fantastična i da su se odricali svega tokom mesec i po dana priprema pred ovo takmičenje da bi postigli takve rezultate.

Saška Sokolov kaže da se njen dan sastoji u treninzima i učenju za fakultet. "Tokio će biti moj, to sam sebi zacrtala", navodi. Nada se i medalji na Svetskom prvenstvu. Atletikom se bavi tri godine, a pre toga se bavila rukometom 12.

Imali smo 12 takmičara i 13 medalja, bili smo hit u Berlinu, dodaje Mićović.

Pomenuo je takmičara Nemanju Matijaševića iz Lučana, studenta ETF, koji je sa 20 godina uzeo srebrnu medalju u skoku u dalj.

Imamo mladog takmičara iz Niša, koji je skakao u vis, a ima apsolutnu amputaciju noge do kuka, kaže. "I tek je dobio tu protezu skakačku, sportsku, dve nedelje pred prvenstvo. On je preskočio rekord da uzme medalju, ali je u povratku skliznuo šakom i zakačio letvicu... Ali to je sport", kaže Mićović.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.