Izvor: MozzartSport.com, 23.Jan.2021, 00:31

Papu Gomez na pragu Sevilje, posao vredan između 6.000.000 i 8.000.000 evra

Monći u petoj brzini juri ka potpisu, sve će biti jasno već u subotu, mediji u Andaluziji najavljuju čak i pozajmicu kao opciju

Završava se defintivno era Alehandra Papua Gomeza u Atalanti posle šest i po godina! Neslavno, mora se priznati, jer Gomez mora na mala vrata iz kluba kome je udahnuo novi život i transformisao ga od davljenika do redovnog učesnika Lige šampiona i ozbijnog takmaca najbogatijim domaćim, pa i evropskim silama.

Papu Gomez >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << izvesno karijeru nastavlja u Sevilji, javljaju to u kasnim večernjim satima i Đanluka di Marcio i Fabricio Romano, izvori sa Čizme kojima se uvek veruje kada su informacije iz italijanskog fudbala u pitanju! Kako je Di Marcio prvi objavio, Monći u petoj brzini juri ka Gomezovom potpisu i spreman je da zatvori posao najkasnije za 24 časa. Razgovori sa direktorom Atalante Lukom Perkasijem su intenzivni, a Monći je na sto stavio ponudu koja ima kliznu visinu obeštećenja i bonuse. Naime, obavezni deo je između pet i šest miliona evra, plus još milion ili dva na ime bonusa!

Atalanta je prvobitno tražila 10.000.000 evra za 32-godišnjeg Argentinca, ali je sada ipak spremna da prihvati nešto manje para, samo kako svog najboljeg igrača ne bi prodala konkurenciji na Čizmi. To u Bergamu pokušavaju da izbegnu od prvog dana kada je postalo jasno da će Papu da ide pošto ga je Đan Pjero Gasperini precrtao posle žustre rasprave. Javljali su se u međuremenu svi - od Juventusa, preko Intera i Milana, do Napolija, Rome i Fjorentine kako bi dobili Gomeza, ali od toga nema ništa. Atalanta se od samog starta opredelila za prodaju u inostranstvo, a kako je Sevilja jedina spremna da plati približno koliko se traži, dogovor je praktično neizbežan.

Da je posao zaista blizu realizacije potvrđuju i tekstovi na sajtu uglednog andaluzijskog lista Estadio Deportivo gde se uveliko prave analize Papuove igre i kako će iskusni Argentinac da poveže redove u Sevilji. Ističe se da je jako koristan sa i bez lopte, da odbrani dosta pomaže u prvom bloku i da često vrši pritisak na protivničku odbranu u ranoj fazi napada, ali da mu je prvenstveno uloga da deli lopte kojim sprema golove za saigrače. Uglavnom igra po levoj strani terena bliže veznom redu u sistemu 3-4-2-1 ili 3-4-1-2, dok će kod Lopetegija više operisati kao kaslično levo krilo ili nešto više iza napadača u formaciji 4-3-3, odnosno kao klasičan plejmejker u 4-2-3-1 sa Fernandom i Žoanom Žordanom ili Ivanom Rakitićem iza njega.

Doduše, Estadio Deportivo piše da je mnogo realnija opcija da Monći dovede Papua Gomeza na pozsajmicu uz opciju ili obavezu otkupa, ali to su upravo detalji na kojima dve strane intenzivno rade. U svakom slučaju, Gomezov transfer u Sevilju moglo bi samo nekim čudom da bude sprečeno...

Gomez je ove sezone odigrao 16 utakmica u svim takmičenjima, uz učinak od pet golova i četiri asistencije. Od dolaska u Atalantu iz Metalista u septembru 2014. skupio je 252 meča, uz 71 završno dodavanje i 59 pogodaka. S Atalantom je igrao dva puta zaredom Ligu šampiona i prošle sezone stigao do četvrtfinala.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.