Pao svetski rekord u maratonu, za jače od minut!

Izvor: Mondo, 16.Sep.2018, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao svetski rekord u maratonu, za "jače" od minut!

Čuveni kenijski atletičar "popravio" rekord svog zemljaka za čak 78 sekundi. Opet u Berlinu!

Ponovo rušenje rekorda u Berlinu!

Kenijski atletičar Elijud Kipčoge (33) postavio je svetski rekord na maratonu u Berlinu vremenom 2 sata, jedna minuta i 39 sekundi, što je za neverovatnih minut i 18 sekundi bolje od prethodnog rekorda koji je pre četiri godine postavio njegov zemlja Denis Kimet (2:02:57).

Kipčoge je ovom pobedom potvrdio da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nalazi u neverovatnoj formi, a aktuelni je i olimpijski šampion u maratonu pošto se u Rio de Žaneiru okitio zlatom.

Vredi napomenuti da je dobru trku imao i Amos Kipruto (Kenija) koji se okitio srebrom u Berlinu, odnosno Vilson Kipsang (Kenija) koji je kroz cilj prošao kao treći. Njih dvojica su bili sporiji od Kipčogea gotovo oko pet minuta.

Zanimljivo, od 1999. godine na maratonu u Berlinu trijumfovali su samo Kenijci i Etiopljani.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.