Izvor: Blic, 15.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao je Makabi, pašće i Cibona!

Pao je Makabi, pašće i Cibona!

Nemamo kud, moramo da pobedimo! - glasno je razmišljanje svih košarkaša Partizana i trenera Duška Vujoševića pred večerašnji (21 čas - TV 'Avala') meč četvrtog kola Evrolige grupe B protiv Cibone.

- To je veoma važan meč za nas. Ako hoćemo da se plasiramo među 16 najboljih timova, moramo sve protivnike kod kuće da dobijamo, naravno i Zagrepčane. Dakle, to je sedam utakmica. Makabi smo skinuli s dnevnog reda, potrudićemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da nam posle večerašnjeg slavlja ostane još pet - kaže Predrag Drobnjak, najbolji igrač crno-belih.

Iskusni centar pregrmeo je mnogo sličnih duela.

- Nema tenzije, niti tako razmišljam, mada je normalno da pritiska bude kad igraju ova dva kluba, Srbi i Hrvati. To što se ranije dešavalo jeste prošlost, pre pet godina u Zagrebu su nas sa tribina gađali kamenjem, mlađi prvotimci, Tepić i Peković tada su imali po 14 godina i toga se uopšte i ne sećaju - dodao je Drobnjak.

Duško Vujošević je upoznat sa snagom hrvatskog prvaka - tajni nema.

- Imaju odličnu i iskusnu ekipu, iako su menjali tim sa nekoliko igrača - povratnika, to ne znači da su neuigrani, popunjeni su na svim pozicijama, dobri su u kontranapadima, krasi ih agresivna odbrana, dolaze da preko Beograda prođu među 16 najboljih, jer znaju da svakim trijumfom u gostima stižu na korak do tog uspeha. Pokušavaju da nas opuste pričama o povredama, rasterećeniji su. Međutim, mi moramo da pobedimo! Ne smemo da dozvolimo da nas to optereti, nećemo podleći pritisku, pa nismo ni mi bez kvaliteta. Osećam tenziju zbog važnosti utakmice, ali mogu da je izdržim. Nervoza, briga, muka ništa dobro ne može da donese. Forma nam oscilira, nadam se da će ona večeras biti pozitivna, i verujem da ćemo slaviti - bio je jasan Vujošević.

I. Velimirović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.