Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2020, 21:38

Panturo ispisao istoriju alpskog skijanja!

Skandinavac morao da se zadovolji drugim mestom

Aleksi Panturo je trijumfom u paralel slalomu osvojio mali kristalni globus u toj disciplini, kao i Petra Vlhova dan ranije. Francuz je upisao 30. pobedu u karijeri i izbio na deseto mesto večne rang liste ostavivši iza sebe Štefana Eberhartera, a sledeća meta velikana svetskog skijanja i osvajača brojnih olimpijskih i svetskih odličja je Bode Miler sa 33 pobede.

Ne samo da je došao do >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 30. pobede u Svetskom kupu, već je u Svetskom kupu ostvario trijumf u šest različitih disciplina i tako ispisao istoriju alpskog skijanja.

U bici titana i skijaškom klasiku u Lehu, Francuz Aleksi Panturo bio je brži od Norvežanina Henrika Kristofersena u velikom finalu paralel slaloma za 11 hiljaditinki. Kristofersen će izvesno vreme morati da sačeka na 22. pobedu u Svetskom kupu, a ovaj dvojac pretendenata na veliki kristalni globus vodiće slične bitke tokom čitave sezone u Svetskom kupu.

Panturo je novi vodeći u generalnom plasmanu i sa crvenom majicom će dočekati trke u Santa Katarini. Trijumf u austrijskom Lehu doneo mu je novčanu nagradu od 45.000 švajcaraca, a finalisti Henriku Kristofersenu pripalo je 20.000.

Aleksander Šmid popeo se na treće mesto na postolju, a u malom finalu bio je bolji od Austrijanca Adrijana Pertla. Najboljih deset zaokružili su Semjuel Bisig, koji se uz Pertla probio među najboljih deset u generalnom plasmanu Svetskog kupa, Đino Kaviecel, Štefan Lujc, Kristijan Hiršbil i Dominik Rašner, a desetu poziciju podelili su Metju Favr i Hrvat Filip Zubčić.

.@AlexPinturault wins his 30th world cup race at #lechzuers, defeating @H_Kristoffersen in the final by 0.11s! #AlexanderSchmid proves to be a specialist in this discipline and joins the podium in third. #fisalpine pic.twitter.com/Aorz20lakZ

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.