Panteri se sapleli u Baru

Izvor: MVP.rs, 14.Okt.2016, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panteri se sapleli u Baru

Mornar je savladao FMP.

ABA liga se vraća u uobičajeni ritam. Utakmice će se igrati jednom nedeljno. Novo, peto kolo regionalnog takmičenja otvoreno je u Baru, gde je Mornar dočekao i ubedljivo savladao FMP. Konačan rezultat je bio 82:66.

Panteri u poslednje dve utakmice ne liče na ekipu sa početka sezone. Veliki broj neiznuđenih grešaka, promašenih slobodnih bacanja i jeftino prodanih lopti koštale su ih dva boda. Barani su nemilosrdno kaznili skoro svaki >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << kiks gostujućih igrača.

Meč je bolje otvorila domaća ekipa. Rastrčali su se Crnogorci po celom terenu i disciplinovanom odbranom i promišljenim napadima uspeli su da se na startu odlepe (8:2). Trener Slobodan Klipa je odmah zatražio tajmaut, nakon kojeg se cela situacija izokrenula. Panteri su stisnuli rivale na svojoj polovini terena, a na tuđoj pogađali preko raspoloženog Nikole Žižića, koji je imao puno šansi nakon brojnih ofanzivnih skokova njegovog tima (devet nakon 20 minuta igre, prednjačio Džona Bolden sa tri). FMP je poveo rezultatom 22:16.

Zatim je domaći trener, Đorđije Pavićević, uzvratio gostujućem. Tim iz Železnika nije imao rešenja na nove taktičke zamisli svojih protivnika, koji su iz pik-en-rola novajlije Nikole Koraća i Oktaviusa Elisa lako dolazili do obruča. FMP je u tim momentima olako gubio lopte, "telefonirajući" pri dodavanjima, koja su Crnogorci sekli i poentirali iz tranzicije. Ovoga puta, Mornar je uspeo da sačuva novostečenu prednost i to zahvaljujući Kolu Dikersonu čijim je šutevima iz driblinga na veliki odmor otišao sa viškom od sedam poena (44:37).

Odmah po početku drugog poluvremena se videlo da su kola počela da idu nizbrdo za FMP. Mornar je jednostavno mnogo lakše dolazio do poena i njegovi igrači su iskoristili svaki centimetar prostora koji bi dobili. Procenat šuta za tri poena Barana je bio veći od 50 posto, pa je uz lošu igru Pantera vođstvo dvocifrenom razlikom bilo neizbežno. Posle 30 minuta igre na semaforu je pisalo 65:53. Gosti su u nastavku izgledali nemotivisano i malokrvno. Iako razlika nije bila nedostižna, FMP nije uspeo niti jednom da pripreti do kraja utakmice.

Uskoro opširnije...

(foto: Mornar / MEDIA Pro)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.