Pantelić: Uspešno okončati posao

Izvor: B92, 13.Jul.2009, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pantelić: "Uspešno okončati posao"

Najbolji srpski fudbaleri privode kraju odmore i lagano se priključuju ekipama pred početak nove sezone, posebno bitne zbog svetskog prvenstva koje sledi.

Jedan od onih članova reprezentacije koji još ne znaju u kojem klubu će igrati za dva meseca je Marko Pantelić, koji je kao slobodni igrač napustio Hertu iz Berlina. Pantelić je standardni član sjajne Antićeve selekcije, a nedostatak golova u crvenom dresu nadoknađuje asistencijama i velikom borbenošću. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Pantelić je dao opširna intervju za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

"Južna Afrika nam je tako daleko, a tako blizu", smatra 30-godišnji napadač naše reprezentacije. "Preostalo je 'samo' da odigramo tri utakmice, 270 minuta i bićemo učesnici svetskog prvenstva. Malo preteranog optimizma, nije na odmet? Ipak, ako objektivno sagledamo situaciju, imamo ono što smo oduvek želeli, maštali o tome u brojnim kvalifikacijama – da je sve u našim rukama i da sami odlučujemo o sopstvenoj sudbini".

Pantelić podseća na leto 2008. godine...

"Pomislite samo ko bi prošlog leta poverovao u priču da ćemo sada biti lideri k valifikacione grupe. Da ćemo na tabeli biti ispred Francuske i Rumunije. Na takvu opkladu teško da bi neko stavio ulog. U to vreme nekako su svi digli ruke od reprezentacije, otpisali nas iz svih kombinacija i varijanti za uspeh".

Ključ velikog uspeha u ovim kvalifikcijama je dobar odnos igrača i selektora Radomira Antića.

"Postoji apsolutno poverenje na relaciji selektor-igrači. Zna se tačno ko šta radi. U svakom trenutku, na terenu i van njega. Zna se ko se za šta pita. Dobri međuljudski odnosi utiču na pozitivnu energiju. Nema ni najmanjeg mesta egoizmu, netrpeljivosti".

Pantelić kaže da je selekcija Srbije igrala odlično u ovom ciklusu.

"Postoje reprezentacije koje igraju loše i pobeđuju, pa svi za njih pričaju: 'Baš ih hoće...'. Ima selekcija koje igraju dobro, pobeđuju i njih smatraju vanzemaljcima. Konačno, postoje i timovi koji igraju dobro, a ne pobeđuju. Takve, kažu - sreća neće! Mi, igrači, smatramo da smo baš dobro odigrali takmičarske mečeve. Pet utakmica zaredom kad pobediš, znači da si jak, bez obzira ko je bio rival. A mi smo gostovali Austriji, Rumuniji, pa Austriju pobedili i u Beogradu".

Pantelić smatera da je upravo meč sa Austrijom u Beogradu njegov najslabiji u kvalifikacijama.

"Nije me išlo, ali pobedili smo, upisali tri boda, rano došli u vođstvo, posle imali šanse za još neki gol. Mada, priznajem, imali su i Austrijanci svoje prilike. Teško je perfektno odigrati sve utakmice. Mislim da je u svakom meču bila jasno primetna želja i odgovornost prema dresu. To mora da se poštuje".

Meč sa Francuskom ovog septembra u Beogradu biće najveći ispit i prilika da Srbija potvrdi da nije slučajno lider grupe. Već dugo naša selekcija nije pobedila neku od vrhunskih reprezentacija, a u prethodnim ciklusima po bod iz Beograda nosili su Španija, Italija, Portugal.

"Nije lako pobediti nekog iz 'top 5' evropskog društva. Sada nam odgovaraju pobeda i remi. Moj predlog je da se ide na tri boda i o drugom ishodu da se ne priča. Vreme je da se narod nagradi za ogromnu podršku i raduje se toliko čekanoj pobedi. Treba svi da budemo ponosni na ono što smo do sada uradili. Pun stadion i atmosfera protiv Austrije najbolji su pokazatelj da narod diše sa nama fudbalerima. Oseća se neverovatno velika količina pozitivne energije".

Pantelić iza sebe ima četiri sjajne godine u berlinskoj Herti, u kojoj je stekao kultni status dobrim igrama, borbenošću i golovima. Ovog leta on će promeniti klub.

"Proveo sam u Nemačkoj jako lepe četiri godine. Izgradio sam se u Berlinu kao čovek, dobio na fudbalskom rejtingu u jednoj od najjačih evropskih liga. U najboljem svetlu predstavio sam i Srbiju što je otvorilo vrata mnogim našim igračima. Nemci su se ponovo okrenuli srpskim fudbalerima. Ugovor je istekao i sada je vreme za nove izazove, na drugom mestu. Pamtiću posvećenost i ljubav s kojim Nemci prilaze fudbalu i, naravno, samo lepe uspomene na ovaj period života i karijere".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.