Pantelić: Dida da brani dali bi gol

Izvor: B92, 23.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pantelić: Dida da brani dali bi gol



U subotu u 17 časova na stadionu Crvene zvezde igra se 124. večiti derbi. Crveno-beli nisu već 4. godine izgubili od komšija u prvenstvenom meču, a ovoga puta domaćina ne interesuje nijedan drugi rezultat osim pobede. Trenutni zaostatak za Partizanom od 5 bodova sedam kola pre kraja šampionata, ne dozvoljava domaćinu da razmišlja o drugačijem ishodu. Trener Ratko Dostanić imaće na raspolaganju najjači tim, koji će imati mnogo toga da dokaže protiv crno-belih.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Derbi je praznik fudbala i svaka ekipa kroz svoj kvalitet treba da pokaže koliko može i vredi. Sama reč derbi govori o neizvesnosti utakmice. Hoćemo da se prikažemo u pravom svetlu i svoje pravo lice. Mnogi su otpisali ove igrače koji su ipak pokazali kvalitet i koji su iznova željni dokazivanja. Obećavam ofanzivnu igru jer Crvena zvezda uvek igra na gol više. Imamo obavezu prema našim navijačima da damo sve od sebe i da ih obradujemo i zahvalimo im se na podršci koju nam pružaju tokom prolećnog dela prvenstva. Poseban pritisak pred ovaj susret ne postoji jer smo navikli da konstantno igramo na pobedu pa zato ne mislim da je Partizan u bilo kakvoj prednosti. Nama je jedino bitno kako ćemo mi odigrati i ne zanima nas na koji će način igrati naš protivnik" .

Dostanić je dodao da ne dovodi u pitanje regularnost derbija istakavši da je Crvena zvezda uvek igrala pošteno i da je to njen cilj. Kao jednu od glavnih prednosti domaćina mnogi ističu skok igru. Dostanić smatra da su prekidi vrlo važni, ali i da su samo deo onoga što Crvena zvezda poseduje.

Kapiten Marko Pantelić pozvao je navijače da pomognu ekipi u najvažnijem meču ove sezone i vide pravu Zvezdu. On ističe da cela ekipa ovoga puta posebno motivisana.

"Utakmica protiv Partizana za nas je najvažnija ove sezone. Dobro smo se spremili. Imali smo i dobar uvod, a to je pobeda u Nikšiću. Voleo bih da na stadionu, pored severa koji će sigurno biti pun i istok i zapad budi ispunjeni do poslednjeg mesta navijačima koji iskreno vole Crveneu zvezdu i koji će joj dati iskrenu podrškuu ovom derbiju i voditi nas do pobede.

Pantelić se ovo sezone nekoliko puta osvrnuo na neobičan sudijski kriterijum koji prati mečeve Crvene zvezde, kao i na celokupnu regularnost prvenstva.

"Želeo bih da će suđenje biti korektno. Ne sumnjam da će organizatori koji su zaduženi za to odrediti prave sudije, koje će moći da iznesu teret utakmice kao što je derbi. Ostalo je sve na igračima Crvene zvezde i Partizana da pokažu ko je bolji. Ja sam već rekao da su svi igrači Crvene zvezde jako motivisani i jedva čekaju da počne utakmica da vidimo već jednom koja ekipa je najbolja u prvenstvu i koja zaslužuje taj epitet. Za neke će biti popravni u kupu, ali o tom, potom. Za nas je najvažnija sutrašnja utakmica. Što se tiče onoga što sam govorio ponoviću da stojim iza svih svojih reči i nikad ih nisam povlačio, tako da i ovoga puta ponavljam da je to prošlost i da o tome više ne razmišljamo o klubu. Mi samo razmišlajmo o sutrašnjoj utakmici i narednoj koja dolazi i najbitnije nam je da zabeležimo tri boda."

Koliki je optimista pred sutrašnji meč Pantelić je najbolje pokazao odgovarajući na pitanje da li razmišlja o tome ko će braniti za Partizan.

"Meni je bitno ko stoji na mom golu. Ja sam siguran da će Zvezda naći put do mreže. Čak i kada bi Dida iz Milana branio - siguran sam da bi našli put do mreže."

Bošku Jankoviću, jednom od najboljih igrača Crvene zvezde ove sezone, derbi sa Partizanom biće prvi na Marakani.

"O derbiju ne treba previše da se priča, jer je to praznik fudbala. San je svakog igrača da nastupi u njemu, a pogotovu na našem najvećem stadionu. Želeo bih da se ovaj derbi razlikuje od prethodnih, tako što će svi oni koji na njega dođu videti dosta lepih poteza i golova. Očekujem bolji derbi od prethodnih i neka bolji pobedi."

Utakmicu Crvena zvezda - Partizan sudiće Dragomir Tanović iz Subotice, a kapije stadiona Crvene zvezde biće otvorene od 15 časova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.