Izvor: MozzartSport.com, 27.Jul.2021, 08:39

Panika u Francuskoj, Japanke krenule po zlato, rutina Amerikanki

Evropske vicešampinke izgubile na startu olimpijskog turnira

Francuskinje još nisu prebolele nedavni (peti uzastopni) poraz u finalima Evrobasketa, od Srbije, a već ih je zadesila nova muka. Na startu olimpijskog turnira pretrpele su poraz od Japanki - 74:70. Meč sa 18 rezultatskih preokreta i očajnom trećom četvrtinom, evropske vicešampionke Starog kontinenta napustile su pognutih glava - 70:74.

Ostaje pitanje da li će ih dići, jer se nalaze u grupi sa apsolutnim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << favoritom - Amerikankama - koje su rutinski odradile posao sa Nigerijom (81:72), pa im već od starta visi prolazak u četvrtfinale.

"Uznemirena sam jer znam težinu naše grupe (sa SAD i Nigerijom). Znam da je ovo bila jedna od utakmica u kojoj nam je bila apsolutno neophodna pobeda, a mi nismo to uspele. Tako je to. Prvo moramo da prihvatimo ovaj gorki osećaj i vratimo se, preusmerimo se na ostatak takmičenja", rekla je Sandrin Gruda, najbolji strelac u istoriji Francuske čijih 18 poena i 9 skokova nisu pomogli njenoj reprezentaciji da izbegne poraz od Japanki koje su ih pobedile i u Riju pre pet godina.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Na drugoj strani, potpuno drugačije raspoloženje. Američki trener na klupi Japanki Tom Hovas blistao je od sreće, ali kaže da je su njegove izabranice daleko od kraja posla.

"Naš cilj je da osvojimo zlatnu medalju. Znam da postoje ljudi izvan našeg tima koji sumnjaju u to, ali... Kao Amerikanac, kada sam preuzeo Japan pre pet godina, na prvoj konferenciji za medije rekao sam da želim da osvojim zlatno i da želim da se u finalu sretnem sa SAD. Razmišljam o tome pet godina. Ova pobeda protiv Francuske je početak", samouvereno je rekao Amerikanac.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.