Izvor: MozzartSport.com, 03.Dec.2020, 13:22

Pandev za MOZZART Sport: Savićević mi je bio dečački uzor, plasman na Euro kruna karijere

Reprezentativac naših suseda i nekadašnji igrač Intera očekuje bolje dane za Akademiju Pandev i Đenovu

Nakon pobede “crvenih risova” u Gruziji i plasmana Severne Makedonije na Evropsko prvenstvo 2021. godine moglo se konstatovati da najveće zasluge za istorijski uspeh naših suseda pripadaju reprezentativcu Goranu Pandevu. Potom su ga mediji proglasili za fudbalskog besmrtnika, božanstvo, čoveka od koga treba učiti…

Kada smo pozvali fudbalera Đenove, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pred jutarnji trening, potvrdili smo saznanja da je reč o sjajnom i skromnom čoveku.

Gorane, kako reagujete na silne pohvale?

"Pa dobro, godi, prija mi, pre svega jer je naša reprezentacija odradila sjajan posao. Dobro je za Severnu Makedoniju, za našu reprezentaciju…Prvi plasman naše selekcije na neko veliko takmičenje je kruna moje karijere", podvlači Pandev.

Šta očekujete od narednog šampionata jer ste u grupi sa Ukrajinom, Holandijom, a otvarate prvenstvo sa Austrijom?

"Pre svega nadam se da će se pandemija završiti. Da će biti publike i onda ćemo imati veliku podršku naših navijača. Realno, mi smo autsajderi, ali nemamo šta da izgubimo. Prve dve utakmice, sa Austrijom i Ukrajinom, su nam najbitnije".

Kada se Orlovi nisu plasirali na završni turnir mnogi ljudi u Srbiji rekli su da će navijati za Severnu Makedoniju. Kako to komentarišete?

"Drago mi je zbog toga, ali žalim što se i Srbija nije kvalifikovala. Vi imate sjajne fudbalere, ali niste imali sportske sreće. No, nije kraj sveta, imate dobre mlade igrače. Potrebno je raditi i uspeh će doći".

U Severnoj Makedoniji imate klub koji se takmiči u elitnoj ligi. Kako vam ide?

"Uh, Akademija Pandev ne stoji sjajno na tabeli. Šansu smo dali mladim fudbalerima, ali očigledno da ne mogu da iznesu teret takmičenja. Naš cilj je da izborimo opstanak u ligi, dovešćemo pojačanja u prelaznom roku i nadam se uspehu. Odlično je što smo ušli u polufinale nacionalnog kupa. Takođe, imamo dobre uslove za rad, treninge i razvoj fudbalera u klubu i Makedoniji".

Ruže ne cvetaju ni Đenovi, tek ste na 19. poziciji. Da li će doći bolji rezultati?

"Klub je doveo dobre igrače, mahom reprezentativce svojih zemalja. Dobra smo ekipa, nadam se da će doći rezultati već u ponedeljak od gostovanja Fjorentini. Nismo fizički dobro spremni jer smo imali 20 fudbalera obollih od virusa korona. Nadam se boljim danima".

Kada ste pomenuli pandemiju kako sada stoje stvari sa virusom Covid – 19 u Italiji?

"Nije baš sjajno, ali fudbal je biznis, tu su sponzori, televizije… Mora da se igra. U 18.00 sati sve se zatvara".

Za kraj razgovora nekoliko blic pitanja. Da li ste kao dete, trenirali još neki sport?

"Voleo sam i igrao košarku, ali sam se opredelio za fudbal i prošao kroz sve selekcije Bregalnice do prvog tima. Potom sam otišao u Inter".

Ko vam je bio sportski uzor?

"Kao dečaku genije Dejan Savićević".

 Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?

"Belasicu i Inter kada je za klub iz Milana igrao Brazilac Ronaldo".

Sportski događaj koji je ostao u sećanju?

"Dve utakmice, poslednja utakmica Severne Makedonije protiv Gruzije od 12. novembra i naš veliki uspeh. Drugi je meč finala Lige šampiona između Bajerna i Intera, koji smo dobili sa 2:0”, zaključuje javljanje iz Đenove Goran Pandev koji je veći deo karijere proveo u Italiji igrajući za Inter, Lacio, Napoli i Đenovu.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.