Pančevo: Bela stena spas od vrućina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2017, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevo: Bela stena spas od vrućina

Spas od velikih vrućina mnogi Pančevci i Beograđani traže na Beloj steni gde se vikendom okupi i više od hiljadu ljudi.

Kažu da vole netaknutu prirodu i širinu Dunava na ovom mestu. Plaža je peščana,voda veoma topla a plićak i do 30 metara što posebno odgovara porodicama sa decom.

Ljubitelje Bele stene nisu pokolebali ni prvi ovogodišnji rezultati merenja kvaliteta vode na ovom mestu koji pokazuju da je mikrobiološki zagađena.

I posetioci mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << doprineti da Bela stena bude čistija od načina na koji odlažu otpad do toga da brodiće i čamce ukotve što dalje od plaže. Potrebno je i da Grad Pančevo više ulaže u uređenje ovog terena bez pijaće vode i struje.

Do Bele stene koja je sedam kilometara od Pančeva i Beograda može se stići samo rekom. Nakon što su Pančevci dobili katamaran mnogi su tražili da ih svakodnevno prevozi do čuvenog kupališta.

Za sada posetioci uglavnom dolaze do Sibnice odakle čekaju prevoz čamcem do Bele Stene. Oni kojima je to isuviše komplikovano a traže spas od velikih vrućina mogu otići na Kačarevačko jezero gde je voda ispravna za kupanje ili na otvoreni gradski bazen koji je ovih dana počeo da radi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.