Panatinaikosu prva tripla kruna

Izvor: Politika, 22.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panatinaikosu prva "tripla kruna"

Posle titule prvaka Evrope i nacionalnog kupa, Željko Obradović doveo Atinjane do pehara šampiona Grčke pobedom protiv Olimpijakosa

Posle osvajanja titule prvaka Evrope i nacioanlnog kupa, košarkaši Panatinaikosa domogli su se i grčke titule. U odlučujućoj petoj utakmici finala "plej-ofa" tim Željka Obradovića, Dejana Tomaševića i Miloša Vujanića pred svojim navijačima u Atini pobedio je Olimpijakos sa 89:76 (ukupno 3:2) i osvojio prvu "triplu krunu" u istoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kluba. Gosti nisu uspeli da prekinu desetogodišpnji post u borbi za titulu iako su vodili na poluvremenu. Tri minuta pre kraja smanjili su zaostatak na pet poena, ali je Šiškauskas "trojkom" osigurao 28. šampionski trofej "zelenima" sa Glifade. U pobedničkoj ekipi najefikasniji su bili Batist sa 15 i pomenuti litvanski krilni igrač sa 16 poena, dok su rivala iz Pireja predvodili Eker i Žižić sa po 12 pogodaka.

U dvorani OAKA bilo je 12.000 gledalaca i posle meča u teren su sa tribina bacane stolice pa je uhapšen 71 gledalac. Privedena su i petorica njih zbog prodaje falsifikovanih ulaznica.

Željko Obradović je sedmi put doveo Panatinaikos do trona od 2000. godine (to nije uspeo 2002) i uz onu titulu sa Partizanom 1992. sada u trenerskoj karijeri ima osam osvojenih nacionalnih prvenstava. Nedavno je šesti put postao klupski šampion Evrope, a ukupno za 16 godina bavljenja trenerskim poslom sa klubovima i reprezentacijom sakupio je 23 trofeja.

Dan posle trijumfa u grčkom šampionatu, Obradović je od Evrolige proglašen trenerom godine, za šta će dobiti trofej "Aleksandar Gomeljki", koji nosi ime po legendarnom sovjetskom stručnjaku.

Panatinaikos će 11. oktobra igrati egzibicionu utakmicu u SAD protiv Hjustona.

G. K.

[objavljeno: 22.06.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.