Panatinaikosovi navijači prekinuli utakmicu i predali titulu Olimpijakosu

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 23:04

Panatinaikosovi navijači prekinuli utakmicu i predali titulu Olimpijakosu

Košarkaši Olimpijakosa šampioni su grčkog šampionata za sezonu 2022/23.

Iako meč odluke finalne serije protiv Panatinaikosa nije dočekao svoj kraj, igrači Jorgosa Barcokasa su dobili trofej šampiona.

Četvrta utakmica je prekinuta pre kraja zbog prekida izazvanog od strane navijača "zelenih", nakon čega je ljutom rivalu iz Pireja pripisana pobeda službenim rezultatom.

Olimpijakos je pre ovog meča imao prednost od 2:1 u seriji, a uprkos velikoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << važnosti novog susreta – neizvesnos je izostala.

Barem ona rezultatska, jer su igrači domaćeg tima imali i 32 poena prednosti. To je revoltiralo gostujuće navijače koji su najpre prekinuli susret krajem treće deonice kada su počeli da ubacuju predmete na teren.

Sudije su sve aktere poslale u svlačionicu, zahtevale da se ostatak meča odigrao pred praznim tribinama, a isti je ubrzo i u potpunosti prekinut te je pobeda pripisana Olimpijakosu.

Bilo je tu i topovskih udara, drugih pirotehničkih sredstava i velikog broja lasera koji su naprosto onemogućavali nastavak meča koji je ionako već bio rešen.

Do tog trenutka, najbolji su u pobedničkom timu bili Alek Piters i Saša Vezenkov sa po 11 poena, dok se kod Panatinaikosa istakao duo Mancukas-Papajanis sa po šest poena.

Ovo je Olimpijakosu 14. titula u istoriji kluba, dok Panatinaikos ostaje ubedljivo prvi sa čak 39.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.