Brazilci zapalili grad – Palmeiras šampion najluđe sezone – Peleov klub ispao posle 111 god.

Izvor: B92, 07.Dec.2023, 11:54

Brazilci zapalili grad – Palmeiras šampion "najluđe" sezone – Peleov klub ispao posle 111 god.

Uzbudljivo prvenstvo Brazila završeno je protekle noći šampionskom titulom Palmeirasa kome je remi sa Kruzeirom (1:1) matematički obezbedio trofej.

Iz lige su ispali Amerika Mineiro, Korićiba, Gojas i slavni Santos koji je izgubio status prvoligaša prvi put u 111 godina postojanja.

Klub koji je, pored ostalih, iznedrio velikane poput Pela i Nejmara poražen je na svom terenu 2:1 od Fortaleze i ostao u zoni ispadanja.

Nakon meča u gradu su izbili neredi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u režiji besnih navijača Santosa koji su teško podneli istorijski neuspeh fudbalera.

Neposredno ispred stadiona zapalili su nekoliko vozila, ispostavilo se da je jedan od automobila i onaj u vlasništvu fudbalera Stivena Mendoze koji je, tako, sasvim slučajno platio najskuplju cenu eliminacije iz lige i besa navijača.

Gnevni fanovi "Svetaca" su se potom sukobili i sa policijom koja je tek upotrebom suzavca uspela da odbije masu.

Na više lokacija u gradu vatrogasci su intervenisali i gasili buktinje.

Zapaljivo je bilo i u Sao Paulu, doduše od sreće navijača zbog titule Palmeirasa koji je obezbedio trofej van svog grada – u Belo Horizonteu.

Tamo je lider odigrao 1:1 i tim rezultatom doneo sebi zvanje najboljeg tima u Brazilu.

I rezultati najbližih pratilaca su išli na ruku Palmeirasu.

Pred poslednje kolo situacija u vrhu je bila sledeća: Palmeiras (69 bodova), Atletiko Mineiro (66), Flamengo (66), Gremio (65).

U poslednjih 90 minuta fudbala Flamengo i Atletiko Mineiro su poraženi, Gremio je trijumfovao ali samo za utešno drugo mesto pošto je Palmeirasu i bod u takvim okolnostima donosio sve.

Strelac gola za novog šampiona bio je momak koji se polako probija na veliku svetsku sceni - Enrik.

Ovaj tinejdžer, poznato je, od naredne sezone igraće za najveći klub sveta Real Madrid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.