Izvor: MozzartSport.com, 21.Okt.2021, 02:17

Palmeiras konačno srušio Tvrđavu: Ze Rafaelova majstorija, Dejversonova presuda (VIDEO)

Verdao prvi put pobedio Searu u gostima

Palmeiras će 27. novembra u Montevideu pokušati da odbrani titulu južnoameričkog šampiona protiv Flamenga, ali u prvenstvu Brazila Verdao zajedno sa pomenutim rivalom gleda u leđa vodećem Atletiko Mineiru.

Pobedom nad Searom 2:1 (1:0) u zaostalom meču 19. kola Serije A, ekipa Portugalca Abela Fereire izjednačila se sa crveno-crnima iz Rio de Žaneira, pa sada zajedno zaostaju 10 bodova za liderom iz Belo Orizontea. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << S tim da Palmeiras ima čak tri utakmice više od Flamenga, a jednu od Atletika.

Sjajnim golom Ze Rafaela iz slobodnjaka u dubokoj nadoknadi prvog poluvremena i rezerviste Dejversona rutinskom završnicom na dodavanje još jednog igrača koji je ušao sa klupe, upornog Gustava Skarpe, gosti su prekinuli niz od pet mečeva bez pobede, a takođe su i uspeli da prvi put u svojoj istoriji savladaju Searu u Fortalezi. Posle šest poraza i jednog remija na stadionu Governador Plasido Kastelo ili kraće - Kastelau.

Domaćin je u finišu meča uspeo samo da ublaži lošu situaciju pogotkom Klebera u 89. minutu na dodavanje Žoržinja. Poput stene se zagradio napadač Seare i sačuvao loptu, a onda snažnim udarcem matirao nesigurnog Vevertona.

Palmeiras se sa ova tri boda učvrstio na mestu koje vodi u Kopa Libertadores naredne sezone, što u ovom trenutku i deluje kao primarni cilj zelenih, s obzirom na to da je zaostatak za prvoplasiranim Atletiko Mineirom dvocifren, pa je ekipi sva koncentracija usmerena na finale kontinentalnog takmičenja i odbranu trona.

Belo gol de falta do Zé Rafael.

pic.twitter.com/jD4ebhWByd

Deyverson marca o segundo gol do Palmeiras no jogo.

Ceará 0-2 Palmeiras.pic.twitter.com/aZrV3YEqw0

CLÉBER TOOK ONE BACK FOR CEARÁ ⚽

Cléber shot low and Weverton couldn’t save it! The home team put some drama on the end of the game…

⚪⚫ @cearasc 1-2 @palmeiras 🟢🟢#CEAxPAL 1-2 pic.twitter.com/6Mg77PPyU8

BRAZIL 1 - ZAOSTALI MEČ 19. KOLO

Sreda

Seara - Palmeiras 1:2 (0:1)

/Kleber 89 - Ze Rafael 45+5, Dejverson 72/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.