Pakt je pukao, Real i Atletiko ponovo u ratu - primirje košta 6.000.000

Izvor: MozzartSport.com, 08.Maj.2017, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakt je pukao, Real i Atletiko ponovo u ratu - primirje košta 6.000.000

Sve zbog Tea Ernandeza

Španska sapunica u Madridu. Real i Atletiko otimaju se oko lepog Tea Ernandeza. Ali kako je on već izabrao Real, crveno-beli madridski klub pokušava da izvuče bar neku korist. Finansijska je sasvim dovoljna da ugasi bes Jorgandžija zbog toga što je Kraljevski klub prekršio pakt po kome ljuti gradski rivali jedni drugima nisu otimali igrače.

Ili su bar po slovu džentlmenskog dogovora morali da jedan drugog obaveste čim neki igrač >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << izrazi želju da pređe u komšijski tabor. Ali Real to nije učinio kada mu je maenadžer Manuel Garsija Kvilon saopštio da bi se Ernandez vrlo rado “presvukao“.

Štaviše, Atletiko je o svemu tome saznao upravo od menadžera, pa može i da prijavi Real Fifi zbog toga što je ušao u pregovore sa igračem bez znanja njegovog kluba. Prema propisima - strogo zabranjeno.

Pobeda Reala, uzalud Barsina bogatija ponuda! Teo prošao lekarske...

Međutim, postoji i drugi način da se odnosi izglade. Umesto da Real plati 24.000.000 evra, koliko je propisano obeštećenje u Ernandezovom ugovoru, Atletiko traži 30.000.000 da “zažmuri“ na jedno oko. Navodno, Kraljevski klub je spreman da plati kako bi u Madridu ponovo zavladalo primirje, iako je jasno da bi u nekakvom transfer ratu Atletiko mnogo više trpeo. Ali bi na stadionu “Santjago Bernabeu“ najradije zaobišli tu prijavu Fifi, posebno imajući u vidu da su već bili kažnjavani zbog kršenja propisa prilikom transfera.

MOZZART KVOTE: (2,80) Atletiko (3,35) Real Madrid (2,50)

Dobra stvar i za Atletiko, koji bi tako primirio navijače. Niko na crveno-beloj strani grada ne voli kada Atletikovi igrači idu u Real. Posebno kad je 19-godišnji levi bek na stolu imao i za sebe finansijski isplativiju ponudu Barselone.

Atletiko mu je, inače, nudio četvorostruko povećanje plate sa okruglo 1.000.000 evra na čak 4.000.000. Real je pobedio sa petogodišnjim ugovorom po kojem će u prve dve sezone inkasirati 3.500.000 evra neto. Tolika plata Kraljevski klub će bruto koštati 6.000.000 evra godišnje. U prve dve sezone. U trećoj 7.000.000, u četvrtoj 8.000.000 i u poslednjoj, petoj 9.000.000. Sve skupa 36.000.000 evra bruto.

A za dva dana Atletiko i Real u revanšu polufinala Lige šampiona na “Visente Kalderonu“. Biće zanimljivo uprkos Realovom ubedljivom vođstvu od 3:0 iz prvog duela.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.