Izvor: MozzartSport.com, 13.Avg.2020, 13:56

Paklena ostrvska bitka, Gvardiola krade Klopu već viđeno pojačanje

Mančester Siti spreman da ponudi znatno bolje uslove Tijagu Alkantari glavnom konkurentu ispred nosa pokvari posao

Krenula je ostrvska bitka za Tijaga Alkantaru. Iako je delovalo da bi sve trebalo da bude završeno sa Liverpulom, u igru je uskočio Mančester Siti sa više nego poznatim adutima.

Cena nije problem, 30.000.000 evra nije mnogo za igrača takvog kalibra, pa će oba tima to moći da ispoštuju. Glavni adut Građana je Pep Gvardiola, sa kojim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je Tijago sarađivao u Barseloni i Bajernu i u dušu poznaje igrača. Isti je slučaj i sa samim igračem.

Alkantari je ostalo još godinu dana ugovora sa Bajernom i već je javno poručio da želi karijeru da nastavi u Premijer ligi. Ipak, Liverpul je usporio u pregovorima jer provo mora raščisti svoje redove kako bi mogao da dejstvuje na tržištu, što će Siti pokušati da iskoristi i ukrade mu već viđeno pojačanje.

Nemački mediji pišu da je Mančester Siti čak spreman i da ponudi znatno bolje uslove za igrača od Liverpula, što je ozbiljno zabrinulo vodeće ljude na Enfildu.

Sa druge strane, Pep Tijaga vidi kao zamenu za Davida Silvu, iako nisu baš identična pozicija u timu, ali imaju tu plejmejkersku crtu. Da bi ovakav potez donekle mogao i da se očekuje moglo se zaključiti i po Pepovim izjavama na temu da li Alkantara može da igra u Premijer ligi.

"Igrač koji je igro za Barselonu i Bajern može da igra u Premijer ligi. Naravno da može da igra, on je izuzetan igrač, ali ne znam šta će on raditi u budućnosti", rekao je prošlog meseca Gvardiola.

Trener Bajerna Hansi Flik već se oprostio od igrača, što je poručio u izjavi za Bild, dok je Karl Hajnc Rumenige rekao da je klub spreman da pregovara sa timom koji bude platio pošteno obeštećenje.

"Tijago želi novi izazov i takmičenje. Po mom mišljenju to bi trebalo da bude Premijer liga", rekao je nedavno Flik.

Tijago je u Minhen stigao iz Barselone 2013. godine i u Bajernu izrastao u jednog od najboljih plejmejkera u Evropi. Za Bavarce je odigrao 232 utakmice u svim takmičenjima i postigao 31 gol.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.