Paketići za najugroženiju decu iz Kikinde

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2018, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paketići za najugroženiju decu iz Kikinde

Zahvaljujući humanitarnoj akciji, koju već četvrtu godinu organizuju studenti kikindske Visoke škole strukovnih studija i omladina Crvenog krsta, deca iz socijalno najugroženijih porodica, korisnika Narodne kuhinje, dobila su paketiće. 

Mladi nas još jednom podsećaju da je prava suština božićnih i novogodišnjih praznika u solidarnosti, podršci, skromnom poklonu koji ima veliko značenje.

Tradicionalnoj humanitarnoj akciji priključile su se osnovne i srednje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << škole u Kikindi, kao značajan broj preduzetnika. Studenti Visoke škole strukovnih studija pripremili su novogodišnju predstavu, kako bi dodela paketića imala pravu prazničnu atmosferu.

„Ovu akciju organizuje studentski Parlament VŠSS u Kikindi, uz podršku i pomoć kikindskog Crvenog krsta i svih srednjih škola već četvrtu godinu zaredom. Naš cilj je da ulepšamo božićne i novogodišnje praznike najm lađim sugrađanima, deci čiji su roditelji korisnici Narodne kuhinje", kaže Jelena Mirkov, predsednica studentskog Parlamenta VSSS Kikinda

„Pre svega želim da se u ime Crvenog krsta zahvalim svim građanima koji su učestvovali u akciji prikupljanja humanitarnih paketića, a prikupljen je 191 paketić. Crveni krst se uključio u ovu akciju kroz organizaciju humanitarnih žurki, a mladi su se odazvali pozivu da zajednički obezbedimo slatkiše i tako pomognemo akciju", kaže Bela Šamu, Crveni krst Kikinda.

Zahvaljujući pre svega angažmanu mladih, deca iz socijalno najugroženijih porodica, korisnika Narodne kuhinje, dobila su paketiće. Za roditelje koji se svakodnevno bore za minimum egzistencije, taj simboličan gest itekako je važan.

Najranjiviju, najosetljiviju grupu stanovništva čine najsiromašniji. Mladi su nas još jednom podsetili da je prava suština božićnih i novogodišnjih praznika u solidarnosti, podršci, skromnom poklonu koji je izmamio osmehe na dečijim licima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.