Peis i Kara Blek osvojili mešoviti dubl

Izvor: Glas javnosti, Beta, 31.Jan.2010, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peis i Kara Blek osvojili mešoviti dubl

MELBURN - Indijac Leander Paes i Kara Blek iz Zimbabvea osvojili su danas Otvoreno prvenstvo Australije u mešovitom dublu pošto su u finalu pobedili Ruskinju Ekaterinu Makarovu i Čeha Jaroslava Levinskija sa 2:0 (7:5, 6:3). Paes i Blekova bili su prvi nosioci u Australiji, a ovo im je druga grend slem titula zajedno pošto su 2008. godine osvojili Otvoreno prvenstvo SAD.

- Ono što nam je danas donelo pobedu je naša individualna igra, naši instinkti i to što dobro funkcionišemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << - rekao je 36-godišnji Paes, kome će ovo biti 41. titula u dublu, među kojima je i 11 osvajanih na grend slemovima - šest u dublu i pet u mešovitom dublu.

Blekovoj je ovo četvrta titula na grend slemovima, kojima je popunila kolekciju trofeja. Na Vimbldonu je pobedila 2004, a na Rolan Garosu 2002. Oba ta trofeja osvojila je sa svojim bratom Vejnom. Oboje takmičara naveli su da su možda mogli i više zajednički da treniraju.

- Prava je privilegija trenirati s Karom. Često igramo i zajedno smo na terenu, ali trening jeste privilegija. Mi zaista uživamo da se zagrevamo, dajemo dobar ritam jedno drugom - rekao je Paes, podsećajući da su se zagrevali 45 minuta pre početka finala, što je znatno više od rivala, koji se obično sastanu pet minuta pre prvog meča.

Šarmantni i harizmatični Paes voli da priča i na šaljiv način je rekao da želi da nastavi da igra sa Blekovom.

- Viteštvo je i dalje živo u tenisu i Indiji. Ako me želi, bićemo i dalje zajedno - rekao je kroz šalu Paes.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.