Pade Anoeta: Barsa u Prokletoj avliji slavila posle 10 godina! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Jan.2017, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pade Anoeta: Barsa u Prokletoj avliji slavila posle 10 godina! (VIDEO)

Katalonci slavili u prvom meču četvrtfinala Kupa kralja - 1:0

Posle deset godina Barselona je srušila prokletstvo Anoete, a izabrala je možda i najgori trenutak za domaćine, da ih porazi u prvom okršaju četvrtfinala Kupa kralja i približi se za korak odbrani trofeja u ovom takmičenju. U baskijskoj Prokletoj avliji Real Sosijedad - Barselona 0:1 (0:1).

Ekipa Luisa Enrikea nosila je previše ožiljaka iz San Sebastijana u proteklim sezonama, kada je najčešće >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << gubila od uvek prgavog Sosijedada, a ti porazi su je često koštali i osvojenih titula. Valjda je bilo zapisano da se prokletstvo u Baskiji sruši sa bele tačke, mada nema dileme da je glavni sudija ispravno okarakterisao prekršaj domaćih defanzivaca nad Brazilcem Nejmarom u 20. minutu.

Mesi je dozvolio Brazilcu da izvede najstrožu kaznu umesto njega, a ovaj je uprkos nepisanom pravilu da to ne radi onaj nad kojim je napravljen prekršaj, bio precizan za vođstvo, a ispostaviće se kasnije i za trijumf Katalonaca od 1:0.



Barsa je bila bolja, kontrolisala je dešavanja na terenu, a posle dužeg vremena u ekipi se našao i Ivan Rakitić koji je odigrao solidnih sedamdesetak minuta. Da li će se Hrvat ustaliti u timu iz Barselone u nastavku sezone videćemo. Zna se da nije nešto u dobrim odnosima sa trenerom.

Real Sosijedad nije uspevao večeras da izađe na kraj sa vezistima Barse. gosti su dobili više duela na sredini i u jednom tvrdom i nervoznom meču stekli veliki kapital pred revanš koji je na programu za sedam dana na Nou Kampu.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Barsa posle DECENIJE preživela Anoetu!

Izvor: Mondo, 20.Jan.2017

Katalonci prvi put od 2007. savladali Real Sosijedad u San Sebastijanu, u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa kralja...Foto: AP/Alvaro Barrientos..Uskoro opširnije..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.