Izvor: MozzartSport.com, 10.Apr.2021, 11:30

Padaju važne odluke: Dortmund bez prava na kiks, poslastica u Frankfurtu

Veoma zanimljivi mečevi očekuju se danas u Bundesligi

Borusija Dortmund nema pravo na grešku. Kaska sedam bodova za četvrtoplasiranim Ajntrahtom i ukoliko želi da se domogne mesta koje vodi u Ligu šampiona, moraće da nadigra Štutgart u okviru 28. kola Bundeslige, iako to neće biti nimalo lak zadatak (18.30). Švabe imaju samo četiri boda manje od predstojećeg rivala, a kod kuće su vezale četiri trijumfa i na šest utakmica su bez poraza.

Milioneri su >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u prvom meču četvrtfinala elitnog takmičenja doživeli poraz od Mančester Sitija (1:2), ali zahvaljujući golu postignutom na Etihadu još uvek imaju šansu da se domognu naredne runde. Pružili su solidan otpor na gostovanju, ali za trijumf ne znaju još od 13. marta, kada su kod kuće dobili Hertu (2:0). Ne cvetaju im ruže ove sezone, promena na klupi nije donela preterani boljitak, a trenutno su van stroja zbog povreda i bitni igrači poput Džejdona Sanča i Aksela Vitsela.

18.30: (3,70) Štutgart (3,60) Dortmund (1,97)

Jasno, sve nade polažu u fantastičnog Erlinga Halanda, strelca 21 gola u Bundesligi, koji je "krivac" za više od trećine pogodaka u prvenstvu.

Štutgart je, sa druge strane, jedno od prijatnijih iznenađenja u elitnom rangu nemačkog fudbala. Predvođen austrijskim reprezentativcem srpskih korena Sašom Kalajdžićem, koji uz svoje ime ima 13 pogodaka, uspeo je da se umeša i u borbu za mesta koja vode na međunarodnu scenu. Na poslednjih pet mečeva u Bundesligi pretrpeo je svega jedan poraz, i to od Bajerna, savladao je Šalke (5:1), Hofenhajm (2:0) i u minulom kolu Verder (1:0).

Prethodni duel ovih ekipa možda je najbolji pokazatelj težine zadatka koji leži pred izabranicima Edina Terzića. Švabe su u prvom delu sezone slavile na Signal Iduna Parku sa čak 5:1, pa su tako i presudile Lusijenu Favru. Ipak, tri puta pre toga su fudbaleri Štutgarta pretrpeli teške poraze od Milionera. Duele ovih ekipa po pravilu obeležava i veliki broj golova, što potvrđuje i podatak da na poslednjih 13 njihovih mečeva nije postignuto manje od tri pogotka.

15.30: (2,50) Ajntraht (3,35) Volfzburg (2,80)

Veoma interesantan dvoboj igra se u Frankfurtu. Četvrtoplasirani Ajntraht je domaćin trećeplasiranom Volfzburgu, koji ne odustaje od mesta u Ligi šampiona. Da Bajern nije imperija kakva jeste, Orlovi i Vukovi bi se nadali da u ludoj završnici Bundeslige mogu da istope zaostatak i domognu se trona u Nemačkoj. Ovako, preostaje im da biju bitke sa RB Lajpcigom za vicešampionsko zvanje ili makar ostanu na trenutnim pozicijama, koje im garantuju poziciju u najeminentnijem kontinentalnom takmičenju.

Vukovi su u strašnom naletu. U 2021. godini poraženi su samo dva puta u Bundesligi. Borusija Dortmund i Hofenhajm su uzeli meru sastavu Olivera Glaznera, koji je uz minhenski Bajern u najboljoj formi. Volfzburg je na prethodnih šest prvenstvenih mečeva udario pet recki i posle dužeg vremena konkuriše za najviše pozicije u Bundesligi.

Ajntraht je bio u seriji od 11 utakmica bez poraza, bacio je na kolena Bajern u gradu na Majni i nakon toga zapao u mini-krizu. Orlovi su vezali tri utakmice bez trijumfa, ali su u prethodna dva kola zablistali protiv timova koji prete da istisnu četu Adija Hitera sa mesta koja vodi u Ligu šampiona. Razneli su Filip Kostić, Luka Jović i drugovi Union Berlin (5:2), a potom su nadigrali i Dortmund.

Sredinom decembra Vukovi su na Folksvagen areni "okrenuli" Ajntraht. Poveli su Orlovi golom Basa Dosta, a Volfzburgu je trijumf doneo Vut Veghorst sa dva gola. Holandski napadač najbolji je strelac ekipe sa 17 golova, dok će Vukovima najveća opasnost pretiti od Andrea Silve i Filipa Kostića. Portugalac je 22 puta matirao čuvare. Filip Kostić je u neverovatnoj formi. Srpski krilni bek je na poslednjih 10 utakmica Ajntrahta upisao 11 asistencija. Ove sezone je namestio 14 golova, a četiri je postigao.

BUNDESLIGA - 28. KOLO

Petak

Bilefeld - Frajburg 1:0 (0:0)

/Santamarija 68ag/

Subota

15.30: (1,60) Bajern (4,00) Union Berlin (5,70)

15.30: (2,50) Ajntraht (3,35) Volfzburg (2,80)

15.30: (2,95) Herta (3,35) Menhengladbah (2,40)

15.30: (7,75) Verder (4,30) RB Lajpcig (1,47)

18.30: (3,70) Štutgart (3,60) Dortmund (1,97)

Nedelja

15.30: (3,25) Šalke (3,10) Augzburg (2,35)

18.00: (2,80) Keln (3,10) Majnc (2,65)

Ponedeljak

20.30: (3,10) Hofenhajm (3,40) Leverkuzen (2,30)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.