Padaju bonusi bankara na Volstritu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2015, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Padaju bonusi bankara na Volstritu

Bankari i trgovci na Volstritu ove bi godine mogli dobiti manje bonuse, jer su prihodi banaka od trgovanja smanjeni, javlja britanska agencija Rojters.

"Bonusi širom Volstrita mogu pasti za oko 10 odsto u ovoj godini, pri čemu će trgovci biti najteže pogođeni", izjavio je direktor konsultantske kompanije DŽonson Asošiejts, Alan DŽonson.

U međuvremenu, investicioni bankari će verovatno dobiti veće plate, jer situacija na tržištu spajanja i preuzimanja (M&A) >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ostaje snažna.

Naime, ukupna vrednost M&A ugovora je u prva tri kvartala tekuće godine iznosila 1,02 biliona dolara, što je 11 odsto više u odnosu na prošlu godinu, pokazali su rezultati Rojtersa.

Američka banka "Goldman Saks" je u četvrtak saopštila da je u trećem kvartalu izdvojila 16 odsto manje novca za isplatu kompenzacija u poređenju sa istim periodom lane, dok bi četvrti kvartal, kada banke odlučuju koliko će isplatiti bonusa, mogao doneti izvesno olakšanje zaposlenima, ocenjuje Rojters.

Ukupni prihodi "Goldmana Saksa" od trgovanja na tržištima deonica, valuta i robe su u trećem kvartalu smanjeni 15 odsto, navodi Rojters, i dodaje da mnogi investitori nisu spremni na preuzimanje rizika po osnovu kupovine obveznica i finansijskih derivata, sve dok ne steknu bolji uvid u to kada bi moglo da počne podizanje kamatnih stopa u SAD.

I druge banke su, kako prenosi britanska agencija, izdvojile manja sredstava za bonuse u trećem kvartalu, pa je tako američka banka "JP Morgan Čejs" ostavila 13 odsto manje novca za kompenzacije u trećem kvartalu u poređenju sa istim periodom lane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vukovima s Volstrita režu bonuse

Izvor: B92, 17.Okt.2015

Bankari i trgovci na Volstritu ove bi godine mogli dobiti manje bonuse, jer su prihodi banaka od trgovanja smanjeni, javlja britanska agencija Rojters..."Bonusi širom Volstrita mogu pasti za oko 10 odsto u ovoj godini, pri čemu će trgovci biti najteže pogođeni", izjavio je direktor konsultantske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.