Pad Italije

Izvor: RTS, 09.Jul.2010, 03:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pad Italije

A sada navijajte za Brazil, jer pobeda "karioka" vodi Srbiju na završni turnir u Kordobu. Italija vodila 2:0, ali su "orlovi" dobili tri seta za redom, 21:25, 21:25, 25:23, 25:20, 15:6.

Podmlađena selekcija Srbije uspela je da savlada Italiju. Posle velike borbe u pet setova ostvaren je zaslužen trijum nad Azurima. Naši odbojkaši su dokazali da je pred njima svetla budućnost ako nastave sa ovakvim radom i zalaganjem.

Italina su krenuli silovito. Naši odbojkaši >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su koliko-toliko uspevali da im pariraju. Međutim, nisu uspevali da ugroze vođstvo Italijana, koji osvajaju prvi set rezultatom 25:21.

U drugom setu viđen je identičan scenarijo, i identičan rezultat. Italijani stiču prednost i uspevaju da je zadrže do kraja seta 25:21, za 2:0 u setovima.

Na startu trećeg seta trener Italijana Andrea Anastazi, menja prvu postavu i uvodi mlađe igrače. Snage su izjednače, na obe stane su podmlađene selekcije. Dolazi do velike promene. Na terenu je samo jedna selekcija - selekcija Srbije, kojoj sve polazi za rukom i osvaja set sa 25:23.

Četvrti set ista slika na terenu, publika je živnula, naši odbojkaši diktiraju tempo, ređaju se odlične akcije. Stvorena je prednost koja je obezbedila mirnu završnicu i siguran trijum u četvrtom setu od 25:20.

Peti set doneo je još bolju igru naših odbojkaša. Podrška sa tribina nije prestajala. Leteli su po terenu, Italijani su bili neprimetni, zaslužen trijumf od 15:6.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.