Pablo Laso: Hteo sam da ubijem Željka!

Izvor: Mondo, 19.Maj.2018, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pablo Laso: Hteo sam da 'ubijem' Željka!

Trener Reala otkrio zanimljivu anegdotu iz dana kada je igrao pod vođstvom najtrofejnijeg stručnjaka Evrope.

Kao i u polufinalu Evrolige, trener Fenerbahčea Željko Obradović imaće za rivala svog bivšeg učenika, Pabla Lasa.

Šef struke "kraljevskog kluba" igrao je dve sezone pod vođstvom devetostrukog prvaka Evrope i za to vreme naučio važne lekcije, koje mu isprva nisu izgledate previše jasne ili previše bitne.

Jednu od njih prepričao je na zajedničkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << konferenciji učesnika nedeljnog finala Evrolige, Fenerbahče - Real Madrid.

"Teško je izdvojiti samo jednu stvar koju sam naučio od Željka. To je bilo učenje iz dana u dan, učenje stvari koje naizgled izgledaju glupo, ali na kraju 'rade'. Od prvog dana kada sam stigao u Real, te dve godine sam učio svakodnevno. Imali smo sjajan tim, nismo imali sreće da Željko ostane još malo duže, jer smo mogli da napravimo više i osvojimo više za nekoliko godina. Imao sam sreću da radim sa njim i kada pogledate unazad, mnoge stvari koje sam naučio tada koristim kao trener", rekao je Laso u Štark areni.

Potom je ispričao zanimljivu anegdotu, na koju se i Obradović nasmejao.

"Uvek pamtim utakmicu koju smo pobedili u Kupu, bila je skoro gotova i bio sam veoma dobar, vodili smo 11 razlike, dva minuta do kraja. Imao sam loptu, bio je toj moj trenutak, a Željko me je sklonio sa strane i rekao 'Pablo, dosta je bilo, vreme je da odmoriš'. Hteo sam da ga ubijem, ali bio je u pravu. Rekao mi je 'Pablo, završio si posao i gotovo za danas'. Posle sam shvatio da je bio u pravu", dodao je Španac.

Veliko finale Evrolige zakazano je za nedelju u 21 čas. Realov i Obradovićev ulog biće isti - deseta titula prvaka Evrope.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.