Izvor: Piplmetar.rs, 08.Mar.2024, 04:30

Pa šta je ovo bilo na Mestalji? Realu sa „konopaca“ sudija poništio pobedu, „negativac“ Vinisijus doneo „samo“ bod!

Fudbaleri Valensije i Real Madrida remizirali su rezultatom 2:2, u 27. kolu španske La Lige.
Neverovatan meč smo gledali na „Mestalji“, Real je bio na „kopcima“, gubio 2:0 i bio nadigran u prvom poluvremenu, ali se još jednom ove sezone izvukao i sa dva gola Vinisijusa uzeo bod na teškom gostovanju. 
Ipak, ono zbog čega će se o ovom meču pričati u decenijama koje su ispred nas desilo se 100. minutu, odnosno desetom minutu nadoknade vremena. Džud Belingem je poslao loptu >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << u mrežu Valensije, igrači Reala su slavili pobedu, ali je sudija Hesus Hil Mansano svirao kraj u trenutku dok je lopta letela prema Englezu posle centaršuta Brahima Dijaza!
Istorijska sudijska odluka o kojoj će brujati svet!
Madriđani sada vode na tabeli sa 66 bodova, što je sedam više od Đirone i devet od Barselone. Dve katalonske ekipe će imati šansu da mu se primaknu, ukoliko uspeju da prebrode svoja teška gostovanja u ovom kolu protiv finalista Kupa Kralja. Đirona gostuje ekipi Majorke, a Barsa ide u Bilbao.
Valensija je nakon ovog boda osma na tabeli sa 37 bodova.
Do 27. minuta nismo videli apsolutno ništa vredno pomena na terenu, a onda je loš poprečni pas Fedea Valvedrea izrodio akciju za pogodak „slepih miševa“.
Povukao je Fulkije po desnoj strani, uputio centaršut u kazneni prostor za Frana Pereza, koji je probao da na efektan način uhvati volej. Loše je to uradio, lopta mu je prešla preko noge, ali je pala pravo na glavu dobro postavljenog napadača Valensije Huga Dura, koji ju je sjajnim trzajem glavom poslao u mrežu, za 1:0.
Real se još nije oporavio od ovog šoka, a doživeo je novi, samo tri minuta kasnije.
Dani Karvahal je katastrofalno loše procenio situaciju prilikom odluke da vrati loptu golmanu Lunjinu, ukrajinski ofanzivac Jaremčuk je presekao taj očajni pas, izašao sam pred svog zemljaka, koji brani gol Reala, lako ga obišao i pogodio, za 2:0.
Tim Karla Anćelotija ama baš ništa nije pokazao u prvom poluvremenu, ali se u svom stilu, iz prve šanse, vratio u meč. 
Karvahal je u petom minutu nadoknade poslao oštar pas u kazneni prostor, tamo je najpre Rodrigo imao kontakt sa loptom, a onda se Vinisijus sjajno snašao u gužvi i iz peterca matirao Mamardašvilija, za 2:1.
Brazilac je zbog sukoba iz prošle sezone sve vreme bio na meti publike na Mestalji, pa je znao da na adekvatan način proslavi ovaj pogodak i još više razjari pristalice domaće ekipe.
Drugo poluvreme donelo je odličan i otvoren fudbal, te pravi haos na kraju. I jedni i drugi su tražili gol, Real je imao zicer u 54. minutu, kada je tukao Belingem, a Mamardašvili odbranio na neverovatan način.
Šest minuta kasnije je Valensija imala kololasnu priliku, a Lunjin je odbranio udarac Frana Pereza.
Vinisijus je rat sa publikom preokrenuo u svoju korist u 76. minutu. Bila je to lepa akcija Reala, a završila se centaršutem rezerviste Brahima Dijaza sa desne strane i pogotkom glavom Vinisijusa, koji je bio usamljen na drugoj stativi, za 2:2.
I nakon ovog gola su obe ekipe išle na pobedu.
Ređali su se napadi na sve strane, a sudija Hesus Hil Mansano je dosudio penal za Valensiju je u 91. minutu, posle duela Naća i Frana Garsije sa Hugom Durom. Dobio je potom poziv iz VAR sobe i čini se ispravno poništio svoju odluku.
Nije stala Valensija, Gaja je imao veliku šansu u 98. minutu i tukao preko gola.
I onda se u 100. minutu desila situacija koju smo opisali na početku teksta. Igrači Reala su krenuli da se fizički obračunaju sa sudijom, a u opštem metežu je pokazano i nekoliko crvenih kartona. Jedan od njih dobio je Belingem.
Na kraju je, ipak, ostalo 2:2.
Inače, Real je ovaj duel odigrao u prošlosezonskim rezervnim dresovima, pošto mu se sve ovosezonske kombinacije poklapaju sa bojama Valensije.
Valencia – Real Madrid match ended 2-2.
The referee of the match ended the match just before the goal was s


Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.