Izvor: MozzartSport.com, 19.Sep.2021, 22:52

PSŽ se mučio u derbiju, pogurao ga sumnjiv penal; Nejmar nije dao Mesiju da se upiše (VIDEO)

U junaka izrastao Mauro Ikardi...

Muke Tantalove imao je Pari Sen Žermen u derbiju protiv Liona. Gubio, patio, promašivao, iz sumnjivog penala izjednačio, a onda u sudijskoj nadoknadi došao do sva tri boda i zadržao maksimalan učinak posle šest kola - 2:1.

Gosti mogu da budu ponosni na svoju partiju, bili su ravnopravan rival, opasno pretili iz kontre, međutim na kraju pognutih glava napuštaju teren. Reći će neko - nezasluženo.

Za razliku od meča >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u Brižu (1:1) PSŽ je bio nešto bolji. Triling Mesi-Nejmar-Mbape po drugi put je započeo utakmicu, s tim da im je Maurisio Poketino ovoga puta dodao i Anhela Di Mariju. Pa opet, najbolja navala planete nije opravdala taj epitet.

Nejmar je za razliku od sramne partije u Belgiji ovoga puta bio jedan od boljih igrača na terenu. Lionela Mesija nije išlo (imao jedan veliki promašaj posle sjajne štikle Brazilca i ponovo prečku iz slobodnjaka, kao protiv Briža), dok je Kilijan Mbape skromnu partiju "izvukao" asistencijom za rezervistu Maura Ikardija u 93. minutu. Mada u senci najvećih zvezda Ikardi je trećim pogotkom u sezoni pokazao da bi i te kako mogao da bude koristan ovom timu, pošto varijanta sa Mbapeom kao najisturenijim baš i ne funkcioniše. Makar za sada.

Goalless at halftime but watching Messi, Mbappe & Neymar link up has been joyous. Some sumptuous football. He’s getting closer. pic.twitter.com/KXvKAggP0O

Neymar can draw a double team when Lionel Messi is in the same frontline as him but football twitter will tell you he's not Top 10 of all time because he didn't win a World Cup okay man https://t.co/EyjbMfDVFm

Biće u Francuskoj polemike zbog tog izjednačujućeg pogotka Nejmara, odnosno zbog penala koji je bez mnogo razmišljanja dosudio Klemon Turpan u 62. minutu. U prvi mah ništa tu nije bilo sporno, međutim uspereni snimak pokazao je kako brazilski as vuče 18-godišnjeg Mala Gusta nekoliko metara, pa tek potom ovaj uklizava i ruši Nejmara.

Zanimljivo, iz VAR sobe nisu se oglasili i Turpan je ostao pri svojoj odluci da je to bio prekršaj za najstrožu kaznu.

Probao je Lukas Paketa da pomogne svom čuvaru mreže Antoniju Lopezu. Koristeći iskustvo sa treninga brazilske reprezentacije pokazao mu je gde bi trebalo da se baci, ovaj ga poslušao, no Nejmar je promenio stranu i - pogodio.

Zanimljivo je bilo to kratko iščekivanje ko će izvesti najstrožu kaznu. Očekivalo se negde da bi Brazilac mogao da porepusti loptu Lionelu Mesiju kako bi se ovaj upisao, ali od toga nije bilo ništa.

Paquetá cravando no PSG!

Teve dancinha. pic.twitter.com/l2HnebRzKb

Joke of a league neymar drags his shirt and wins a penalty for it

pic.twitter.com/VnrDJQ7ZHr

Uskoro opširnije...

FRANCUSKA 1 – 6. KOLO

Petak

Strazbur - Mec 3:0 (3:0)

/Ažork 6, Dijalo 26, 40/

Subota

Lans - Lil 1:0 (0:0)

/Frankovski 74/

Sent Etjen - Bordo 1:2 (0:1)

/Kazri 73 - Hvang Jo 7, 80/

Nedelja

Nica - Monako 2:2 (0:1)

/Delor 52, Budauji 73 - Golovin 39, Ben Jeder 77pen/

Anže – Nant 1:4 (1:3)

/Traore 10 – Žiroto 3, Bla 6 penal, 79, Kolo Muani 23/

Klermon – Brest 1:1 (0:0)

/Rašani 65 – Šardone 52/

Rems – Lorijan 0:0

Troa – Monpelje 1:1 (1:0)

/Touzgar 37 – Savanije 87/

Olimpik Marselj – Ren 2:0 (0:0)

/Dijeng 48, Harit 71/

Pari Sen Žermen - Lion 2:1 (0:0)

/Nejmar 66pen, Ikardi 90+3 - Paketa 54/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.