PSŽ odigrao nerešeno i pred Beograd

Izvor: Mondo, 06.Dec.2018, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSŽ odigrao nerešeno i pred Beograd

Na stadionu Mino u Strazburu, gde je pre godinu dana ostavio sva tri boda, šampion Francuske ovog puta izvukao remi. Drugi u nizu.

Dva penala, po jedan na svakoj strani, odlučili su duel 16. kola između Strazbura i Pari sen Žermena.

"Sveci" su osvojili bod remiziravši 1:1 na stadionu Mino u Strazburu, na mestu gde su 2017, takođe u 16. kolu, doživeli prvi poraz.

S obzirom na to da je duel PSŽ-a i Monpeljea narednog vikenda odložen zbog protesta >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u prestonici Francuske, bio je ovo poslednji takmičarski meč "svetaca“ pred gostovanje Crvenoj zvezdi u Beogradu, u šestom kolu Lige šampiona.

Verovatno zbog toga, Tomas Tuhel ostavio je večerasKilijana Mbapea i Tijaga Silvu na klupi, čuvajući ih za duel na "Marakani" za šest dana, dok boravak Danija Alveša među rezervama ove sezone i nije iznenađenje.

Povređeni Nejmar očekivano je preskočio ovu utakmicu.

I bez njih, Pari sen Žermen je kontrolisao igru većim delom utakmice, mada su domaći želeli da ponove uspeh iz prošle sezone i bili su ohrabreni činjenicom da su u poslednjih pet mečeva protiv PSŽ-a na Minou upisali dve pobede, dva remija i samo jedan poraz.

Iako su stvorili samo nekoliko poluprilika u prvom poluvremenu, fudbaleri Strazbura uspeli su da povedu, doduše tek nakon asistencije iz VAR sobe.

U 40. minutu, lopta je posle centaršuta pogodila u ruku Kerera, a sudija Gotije nakon pregledanja snimka pokazao je na belu tačku. Siguran realizator bio je Keni Lala, defanzivac Strazbura koga će zapamtiti i domaći i gostujući navijači, jer će u drugom poluvremenu odlučio ishod ovog meča.

Trener PSŽ-a Tomas Tuhel, svestan da mu posle remija u Bordou u prošlom kolu nije potreban još jedan neuspeh, na poluvremenu je pojačao napad ubacivši Kilijana Mbapea. Uspeo je nemački stručnjak da promeni ritam, a uvođenje mladog Francuza bio je pun pogodak.

Mbape je u 70. minutu sjajnim driblingom prevario Lalu, a strelac pogotka za Strazbur instiktivno je reagovao i srušio mladog Francuza. Ovoga puta nije bilo potrebe za VAR tehnologijom, kao ni za raspravom oko toga ko će izvesti najstrožu kaznu, kakvih je bilo ranije između Kavanija i Nejmara.

Brazilac je povređen i odsutan, pa je bilo lako pogoditi ko će (precizno) šutirati.

C'est beau ça pic.twitter.com/WZS6YcIfGL#RCSAPSG

— Heiteira (@lzaaah_) December 5, 2018

U poslednjih 20 minuta "sveci" su dominirali terenom, ali su se i suočili sa nekoliko opasnih kontri domaćih. Areola je u 88. minutu "izvadio“ ispod prečke loptu posle odličnog udarca Tomasona, a isti igrač zatresao je mrežu Parižana u sudijskoj nadoknadi, međutim, gol je opravdano poništen zbog ofsajda.

Pari sen Žermen tako je ostvario drugi vezani ligaški remi pred gostovanje u Beogradu, ali će i imati i slobodan vikend koji će Tuhel sigurno iskoristiti za pripremu meča protiv Crvene zvezde. Naravno, nije isključeno da Parižani održe formu i nekom prijateljskom utakmicom...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.