PSŽ i Mančeseter Siti - Zabava miliona (foto)

Izvor: Sportske.net, 06.Apr.2016, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSŽ i Mančeseter Siti - Zabava miliona (foto)

Prstižni sajt 'Squawka' se ozbiljnije pozabavio transfer politikom i finanskijsim aspektom poslovanja dva kluba koja će večeras deliti prvi megdan u 1/4 finalu Lige šampiona.

Napravljen je najskuplji mogući tim kombinacijom ostvarenih transfera 'Svetaca' i 'Građana'.

Zanimljivo, čak osam igrača francuskog šampiona je u ovoj ekipi, cela poslednja linija i jedini napadač koji je u postavi. Formacija je 4-5-1, a ukupna vrednost igrača tima čak 407.8 miliona funti!
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Na golu je Kevin Trap, za koga su Parižani prošlog leta izdovjili 8 miliona funti da ga dovedu u svoje redove iz Ajntrahta iz Frankurta.

Desni bek - Markinjoš, 27 miliona funti je iznosio njegov transfer iz Rome 2013. godine.

Levi bek - Levin Kurzava. Letos je stigao iz Monaka za 18.5 miliona funti.

Štoper - Tijago Silva. 2012. godine doveden i Milana za 35 miliona funti.

Štoper - David Luiz, čiji je transfer iz Čelsija plaćen 50 miliona funti 2014. godine.

Zadnji vezni - Fernandinjo. Siti ga je plastio Šahtjoru iz Donjecka 30 miliona funti 2013. godine.

Centralni vezni - Havijer Pastore. Argentinac je doveden na 'Park Prinčeva' iz Palerma 2011. godine za 36 miliona funti.

Desni vezni - Anhel Di Marija. 'El Fideo' je stigao na 'Park Prinčeva' prošlog leta iz Mančester Junajteda za 44.3 miliona funti.

Levi vezni - Rahim Strerling. Siti ga je letos doveo iz Liverpula za 49 miliona funti.

'Desetka' - Kevin De Brujne. 'Građani' su se izuli 55 miliona funti za Belgijanca, koji je uoči tekuće sezone stigao iz Volfsburga.

Napadač - Edison Kavani. Transfer Urugvajca iz Napolija u PSŽ 2013. godine iznosio je 55 miliona evra.

Kako bi skupoća ovog tima još jače došla do izražaja valja pomenuti da među 11 nije bilo mesta za Kuna Aguera, kog je Siti doveo iz Atletika za 38 miliona funti, za Lukaša Mouru, kog su 'Sveci' platili Sao Palu 35.5 miliona funti,  za Otamendija i Mangalu (Porto za obojicu inkasirao po 32 miliona funti), za 'Slonove' Jaju Turea i Vilfreda Bonija, koji su koštali 'Građane' po 28 miliona funti, za Davida Silvu i Samira Nasrija, za čije je dovođenje bilo izdvojeno po 25 miliona funti, Kolarov je plaćen Laciju 16 miliona funti itd...

Osim ove računice, uredništvo sajta 'Squawka' je satavilo idealan tim kombijujući igrački kadar večerašnjih rivala služeči se isključivo fudbalskim elementima, tj. zanemarivši finansisjki momenat, i on iz izgleda ovako:

Zanimljivo, od poslednjeg odmeravanja snaga Pari Sen-Žermena i Mančester Sitija, koji su bili u istoj grupi Lige Evrope 2008. godine, i koji je završen bez golova, iz tabora 'Građana' su samo trojica igrača i dalje članovi kluba sa 'Etihada' (Hart, Kompani i Zabaleta), dok od 'Svetaca' nije više niko.

Mnogi akteri ove utakmice odigrane na 'Etihadu' decembra 2008. godine više nisu igrački aktivni, neki su daleko od ozbiljnog fubala, neki se mogu svrstati u zaboravljene asove, a ukoliko vas zanima šta je sada sa svima njima možete baciti pogled na ovaj link.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.