PRVI POTEZ RANGNIKA: Ameriknac stiže u Mančester (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2021, 20:15

PRVI POTEZ RANGNIKA: Ameriknac stiže u Mančester (FOTO)

Već su sarađivali.

Novi menadžer Mančester Junajteda Ralf  Rangnik dobio je pomioćnika na klupi „Crvenih đavola“. U pitanju je Amerikanac Kris Armas. Armas će zameniti Majkla Kerika koji je bio asistent Oleu Gunaru Solskjeru i koji je nedavno napustio klub.

Armas je pre pet meseci dobio otkaz u Torontu i slobodan je, a očekuje se da će u utorak dobiti radnu dozvolu za rad u Velikoj Britaniji.

Former New York Red Bulls >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << manager Chris Armas set to join Manchester United, confirmed. He’ll be part of Ralf Rangnick coaching staff, as per @TaylorTwellman. 🔴🇺🇸 #MUFC

Agreement in place, already communicated to the team - Armas will ‘replace’ Michael Carrick in Man Utd staff.

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) December 6, 2021

Rangnik i Armas se dobro poznaju, zajedno su prethodno radili u Njujork Red Bulsima.

Nemac je svojevremeno bio šef za sportski razvoj u klubovima u Njujorku i Brazilu, dok je Armas radio kao trener američkog tima.

Armas ipak nema čime da se pohvali kao trener jer je u poslednjem meču na klupi Toronta doživeo poraz od 7:1, najgori u istoriji kluba.

Sa Njujork Red Bulsima je dva puta bio učesnik plej-ofa, 2018. i 2019. godine.

On je ipak trener koji je po Rangnikovom ukusu jer je forsirao izuzetno ofanzivan stil igre sa visokim presingom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.