PRŠTALO U VELIKOM DERBIJU: Duel Novog Beograda i Radničkog odlučen je PREOKRETOM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2021, 21:42

PRŠTALO U VELIKOM DERBIJU: Duel Novog Beograda i Radničkog odlučen je PREOKRETOM!

Sjajan meč na 11. aprilu.

Vaterpolisti Novog Beograda savladali su u velikom derbiju 3. kola Superlige Radnički iz Kragujevca rezultatom 18:14, nanevši prvi poraz srpskom šampionu.

Na krcatom bazenu “11. april”, drim-tim Vladimira Vujasinovića je u "evropskom derbiju", prvom od desetak koliko će ih Novobeograđani i Kragujevčani odigrati ove sezone, zablistao u drugoj četvrtini.

Dominirao je "zid" ispred mreže Gojka Pjetlovića, koji je odbranama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dovodio do ludila igrače Radničkog.

Istina, imali su Kragujevčani tri gola prednosti (2:5), ali je tada proradila moć Novog Beograda, koji je pogađao iz svih pozicija. Odlično su domaći koristili igrača više u polju, a potom sjajnom serijom od 5:0 stigao do preokreta. Ako je u Radničkom tinjala nada da može do bod(ova) u prestonici, ona je ugašena isključenjem trenera Uroša Stevanovića početkom trećeg perioda.

Osetili su izabranici Vladimira Vujasinovića da treba da krenu još žešće, ponovo zategli odbranu i definitivno slomili Kragujevčane, za beg na tabeli. Tačku na trijumf stavio je reprezentativac Strahinja Rašović, čiji je individualni kvalitet u samom finišu došao do izražaja. Osvajač zlatne medalje sa Srbijom u Tokiju je sa dva gola u poslednjem kvartalu presudio braniocu titule u nacionalnom šampionatu i regionu.

Rašović je, ujedno, sa pet postignutih golova bio i najefikasniji u pobedničkom timu, dok su značajan doprinos u napadu dali i: Duško Pijetlović, Nika Šušiašvili i Dušan Mandić.

Kod Radničkog je prednjačio hrvatski centar Josip Vrlić, povratnik u redove Kragujevčana dao je četiri gola i zadavao muke čuvarima, jer je faulovima nad njim Radnički često dobijao igrača više. Korektan je bio i Marko Radulović, golovima sa distance je podsetio na izdanja iz prethodne sezone, ali i finale juniorskog Svetskog prvenstva u Pragu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.