PRŠTAĆE NA ČAIRU: Trener Vojvodine o derbiju sa Radničkim!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2020, 12:29

PRŠTAĆE NA "ČAIRU": Trener Vojvodine o derbiju sa Radničkim!

Meč je na programu u ponedeljak.

Među zanimljivijim mečevima 16. kola Superlige Srbije, osim gostovanja Partizana u Senti, izaziva duel niškog Radničkog i Vojvodine.

U utakmici koja je na programu u ponedeljak (16), Nišlije će prvi put sa klupe predvoditi novi trener Vladimir Gaćinović, dok Lale, posle poraza u derbiju od Crvene zvezde, imaju cilj da se vrate na pobedničke staze.

– Sa Radničkim iz Niša igramo jako zanimljive mečeve i to je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jako težak protivnik. Poslednje tri utakmice su izgubili i sigurno imaju bodovni problem, ali će dati svoj maksimum da se vrate na pobednički kolosek. Tamo smo uvek imali teške utakmice. Poslednji put smo uspeli da pobedimo i nadam se da ćemo se ponovo sa bodovima vratiti u Novi Sad. Vraća im se Gavrić, koji je preležao koronu i koji im je jedan od najboljih igrača, tako da će sigurno konkurisati za tim. Doveli su još neke igrače i to verovatno još uvek nije uklopljeno kako treba, a dodatni problem im je to što su i pojedini članovi stručnog štaba dobili koronu - rekao je Dragan Šarac, "desna ruka" Nenada Lalatovića.

U tekućoj sezoni, Novosađani na prethodna četiri gostovanja nisu osetili slast pobede. Poraženi su u Novom Pazaru (1:3) i Ivanjici (1:2), a remizirali u Gornjem Milanovcu (2:2) i Senti protiv TSC-a istim rezultatom.

– Imali smo problema. Na primer, u Ivanjici smo odigrali dobru utakmicu, ali smo promašili neverovatno mnogo šansi. Mislim da je jedna od stvari koju moramo da promenimo to da počnemo da koristimo maltene svaku drugu-treću priliku. Ovako, kad napraviš mnogo šansi i ne iskoristiš ih, protivnik te kazni. Takođe, moramo obratiti pažnju malo i na defanzivnu liniju, što ćemo sigurno učiniti za ovih preostalih nekoliko utakmica do kraja polusezone, kao i tokom priprema za prolećni deo - napominje Lalatovićev pomoćnik.

Trener Vojvodine je napravio spisak želja za pojačanja u zimskom prelaznom roku.

– Ne bih ulazio u detalje, ali će šef stručnog štaba to sigurno reći na nekoj od narednih konferencija. Već pravimo strategiju za sledeću sezonu i biće nam potrebna tri-četiri igrača, pogotovo što će trojica-četvorica verovatno i otići, kao što je to uobičajeno u većini klubova. Gledaćemo da dovedemo prava pojačanja, kako bismo u sledećoj sezoni bili još jači - istakao je Dragan Šarac.

U meču sa Radničkim, stručni štab Novosađana je suočen sa kadrovskim problemima. Na megdan Nišlijama neće  izaći povređeni Nikola Simić, Siniša Saničanin i Mirko Topić, dok je zbog kartona suspendovan Mladen Devetak.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.