PROTESTI SE PRELIVAJU I NA EVROPU: Fudbaler PODRŽAO demonstante u Americi

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2020, 08:57

PROTESTI SE PRELIVAJU I NA EVROPU: Fudbaler PODRŽAO demonstante u Americi

Imaće odjeka.

Protesti u Americi gde demonstranta traže pravdu za ubijenog Džordža Flojda polako se prelivaju na ceo svet. Ubistvo Afroamerikanca  u Mineapolisu od strane policajca Dereka Šovina ovoga puta je podržao fudbaler Šalkea Veston Mekkeni .

On je na meču Bundeslige protiv Verdera na ruci nosio traku sa natpisom "Pravda za  Džordža Flojda".

Njegova poruka nije slučajna jer je mladi Mekkeni Afroamerikanac koji je odrastao u Teksasu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a sada je odlučio da iskoristi priliku i pridruži se borbi protiv  rasizma.

To be able to use my platform to bring attention to a problem that has been going on to long feels good!!! We have to stand up for what we believe in and I believe that it is time that we are heard! #justiceforgeorgefloyd #saynotoracism pic.twitter.com/TRB1AGm0Qx

— Weston McKennie (@WMckennie) May 30, 2020

- Dobar je osećaj kada možeš da ukažeš na problem koji postoji jako dugo. Moramo svi da ustanemo za ono što verujemo, a smatram da je vreme da nas čuju - napisao je Mekkeni na svom tviter nalogu posle utakmice.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda srpska atletičarka Sara Vještica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.