PROŠLO JE TAČNO DVE DECENIJE: Na današnji dan DESILA se jedna od najvećih TRAGEDIJA u derbijima (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2019, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROŠLO JE TAČNO DVE DECENIJE: Na današnji dan DESILA se jedna od najvećih TRAGEDIJA u derbijima (VIDEO)

Bol koji ne prolazi.

Na današnji dan navršilo se tačno 20 godina, otkako je navijač Crvene zvezde Aleksandar Aca Radović izgubio život na fudbalskom 113. večitom derbiju sa Partizana.

Podsetimo, tog kobnog popodneva, Grobari sa Juga ispalili su signalne rakete ka navijačima Crvene zvezde, jedna od tih je pogodila dečaka rođenog u Opovu i mladi život se tada ugasio sa samo 17 godina.

Navijači Partizana koji su bili odgovorni za ispaljivanje rakete >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nedugo zatim dobili su zatvorske kazne od osam do 23 meseca.

- Ljudi iz Partizana, policije, pravosuđa i zdravstva učinili su sve da se smrt mog sina zataška. Policajci i lekari su tvrdili da je Aca umro na ulici, iako su svedoci rekli da je stradao na stadionu JNA. Bio je mrtav kad su ga kola Hitne pomoći preuzela na atletskoj stazi - rekao je Tomislav Radović, otac nastradalog dečaka.

Da se Aca Radović nikad ne zaboravili, učinili su u njegovom rodnom Opovu gde se po tradiciji svake godine održava turnir u fudbalu, dok mu Delije i dan danas odaju počast zastavom sa njegovim imenom, koja se na svim mečevima kada igra Zvezda viori na tribini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.