PROSLAVLJENA GODIŠNJICA BARIJA: Zvezda pokrenula novu eru

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2023, 21:56

PROSLAVLJENA GODIŠNJICA BARIJA: Zvezda pokrenula novu eru

Legende kluba u druženju sa navijačima.

FK Crvena zvezda je na Trgu republike u Beogradu obeležio najvažniji datum u istoriji kluba - 29. maj, 32. godinu od podizanja pehara tadašnjeg Kupa evropskih šampiona u Bariju. Na ovaj način je zvanično otvoren treći crveno-beli karavan.

Pehare su pred veliki brojem zvezdaša promovisale legende crveno-belih Dragiša Binić, Ilija Najdoski, Slobodan Marović i Ivica Momčilović, članovi generacije koja je 1991. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pokorila Evropu.

- Ovo je svečan dan za Crvenu zvezdu. Podsticaj svim predstojećim generacijama da taj uspeh dosegnu. To motiviše svaki tim Zvezde u budućnosti. Dolaze nova vremena i izazovi za našu ekipu. Danas smo pokrenuli novu eru za Crvenu zvezdu. Pokušaćemo da se na adekvatan način približimo trofeju Lige šampiona, što znači da moramo imati ozbiljan i jak tim, koji će nastojati da odigra takvu ulogu na evropskoj sceni. To je naše trajno opredeljenje. Takođe, verujem da ćemo dostići cilj, a to je 50 hiljada članova Crvene zvezde. Zvezda je velika porodica, dok je karavan akcija koja se sprovodi u tom duhu. Želimo da što više ljudi dođe i oseti snagu Zvezde – istakao je predsednik crveno-belih Svetozar Mijailović.

Dragiša Binić je izneo trofej Lige šampiona pred veliki broj navijača, a onda podsetio prisutne na najveći uspeh.

- Ovo nije važan datum samo za nas iz generacije 1991. godine, već za celu Srbiju i navijače Crvene zvezde. Nikako ne smemo da zaboravimo 29. maj - praznik svih zvezdaša. Velika je satisfakcija kada nam priđu iskusniji navijači i kažu da smo im ulepšali mladost. Tek sad vidimo koliki smo uspeh postigli. Nadamo se da će buduće generacije imati prilike da ponove uspeh. Videli ste koliko je mališana bilo na proslavi titule, zaista neviđena scena sa onolikim brojem barjaka koji su se viorili. Ne sećam da je ovako ispraćen kraj prvenstva i dodela pehara - rekao je Dragiša Binić.

- Čuveni 29. maj je u srcu svih nas koji volimo Crvenu zvezdu. Kada se spomene ovaj datum, poistovećujemo ga sa Zvezdinim najvećim uspehom, a čvrsto verujem i svi zvezdaši. To je Zvezdin dan, crveno slovo u kalendaru svakog navijača. Raduje me svaki uspeh Crvene zvezde. Nije lako u proteklih šest sezona osvajati titule, a naš klub je to uspeo, naročito ove godine kada smo se direktno plasirali u Ligu šampiona. Nadam se da ćemo napraviti zapažen rezultat - poručuje Slobodan Marović.

Događajem na Trgu republike je otvoren Zvezdin karavan koji će ovog leta posetiti preko 50 gradova u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnog Gori.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.