PRONAŠLI REŠENJE: Sin legende Bajerna preuzima Bavarce

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2024, 14:21

PRONAŠLI REŠENJE: Sin legende Bajerna preuzima Bavarce

Čeka se ozvaničenje saradnje.

Nekadašnji nemački fudbalski reprezentativac Lotar Mateus izjavio je da bi šef stručnog štaba Štutgarta Sebastijan Henes trebalo da bude trener Bajerna.

Bajern je prošle nedelje objavio da će trener Tomas Tuhel da napusti klub iz Minhena na kraju sezone. Pojedini mediji su objavili da bi slavni nemački klub mogli da preuzmu Žoze Murinjo, Zinedin Zidan ili Ćabi Alonso, koji trenutno trenira Bajer iz Leverkuzena.

Mateus >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je naveo da Alonso u ovom trenutku nije zainteresovan da preuzme Bajern, dok Zidan ne poznaje Bundesligu. On smatra da je Sebastijan Henes idealan kandidat za trenera kluba iz Minhena. - Henes je trener koji bi mogao da trenira Bajern. On bi trebalo da dobije podršku čelnika kluba, a njegovo ime dovoljno govori o svemu. Henes ima gen Bajerna, napravio je dobar posao sa drugim timom ovog kluba. Nezavisno od toga što nije ostvario velike rezultate. Sve što radi u Štutgartu je dobro i sa ovim timom je na putu da se plasira u Ligu šampiona - napisao je Mateus u kolumni za Skaj Sports Nemačka.

Henes (41) je u karijeri igrao za Hertu i Hofenhajm. On je trenirao mlade timove Lajpciga i Bajerna, a drugi tim kluba iz Minhena je vodio od 2019. do 2020. Henes je potom trenirao Hofenhajm, a Štutgart je preuzeo u aprilu 2023. godine. On je sin bivšeg fudbalera Bajerna Ditera Henesa. Štutgart se nalazi na trećem mestu na tabeli Bundeslige sa 47 bodova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.