PROMENE NA KLUPI ŠAMPIONA BIH: Željko Petrović novi trener fudbalera Zrinjskog

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 16:48

PROMENE NA KLUPI ŠAMPIONA BIH: Željko Petrović novi trener fudbalera Zrinjskog

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao 18 utakmica.

Nekadašnji jugoslovenski reprezentativac Željko Petrović novi je trener fudbalera Zrinjskog, saopštio je šampion Bosne i Hercegovine.

Petrović je na klupi nasledio Krunoslava Rendulića, koji je Zrinjski odveo do istorijskog plasmana u grupnu faze Lige konferencija, a u novembru sporazumno raskinuo ugovor sa klubom.

Crnogorski stručnjak je do sada samostalno vodio Boavistu, RKC, Uravu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Al-Šab, Den Hag, Botev, Badak, Inter iz Zaprešića, Viljem Drugi, Irak, a bio je asistent u Hamburgeru, Vest Hemu, Anžiju iz Mahačkale, reprezentaciji Srbije u vreme dok je selektor bio Dik Advokat, Sanderlandu, Utrehtu.

Poslednji posao 58-godišnji trener imao je u turskoj Adani kao asistent u stručnom štabu Patrika Klajverta. Igračku karijeru počeo je u Budućnosti iz Podgorice, a potom je nastupao za Dinamo Zagreb, Sevilju, Den Boš, RKC, PSV i Uravu.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 18 utakmica i bio je član tima na Mundijalu u Francuskoj 1998. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.