PROMENA PRAVILA: FIFA spremila značajnu izmenu

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2022, 09:59

PROMENA PRAVILA: FIFA spremila značajnu izmenu

Sve će početi od SP u Kataru.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) navodno planira promenu pravila kako bi učinila utakmice dužim, a sve je ideja prvog čoveka te organizacije Đanija infantina.

Prema pisanju ''Korijere delo Sport'' Infantino razmatra ideju da utakmice u startu budu produžene 10 minuta pošto FIFA ne želi da na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru koje se održava od 21. novembra do 18. decembra navijači umesto 90 minuta fudbala dobiju usamo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 50 minuta efektivne igre.

Promene su predložene imajući u vidu da timovi imaju pravo na po pet izmena kojim se izgubi mnogo vremena po utakmici, a nije manje važna ni činjenica da bi sponzori dobili dodatnih 10 minuta za reklamiranje. To znači da bi predstojeće Svetsko prvenstvo, osim činjenice da se igra u neuobičajnom terminu, moglo da donese i promene koje bi prilično promenile utakmice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.