PROGLAŠEN IGRAČ GODINE U PREMIJER LIGI: Dolazi iz Sitija i igra u odbrani (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2021, 14:14

PROGLAŠEN IGRAČ GODINE U PREMIJER LIGI: Dolazi iz Sitija i igra u odbrani (FOTO)

Glasala Asocijacija fudbalskih novinara.

Ruben Dijas iz Mančester Sitija izabran je za igrača godine u Engleskoj, prema izboru Asocijacije fudbalskih novinara. Dijas je prvi defanzivac koji je došao do ove nagrade još od 1989. godine, kada je priznanje pripalo Stivu Nikolu, tada igraču Liverpula.

Od tada, uglavnom su vezisti, plejmejkeri i golgeteri bili ti koji su dolazili do nagrada.

Od igrača defanzivnije orijentacije, Ngolo Kante je bio laureat >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 2017. godine, ali je ipak vezista, dok su posle njega nagrade pokupili Salah, Sterling i Henderson.

BREAKING: Ruben Dias is the 2020-21 FWA Footballer of the Year 🏆

The first defender to win the award since ESPN’s very own Steve Nicol in 1989 👏 pic.twitter.com/OUGA6vXAJf

— ESPN FC (@ESPNFC) May 20, 2021

Ovaj put, Ruben Dijas je došao do priznanja, što nije pošlo za rukom Nemanji Vidiću, Riju Ferdinandu, Džonu Teriju, Virdžilu van Dajku i mnogim drugim defanzivcima.

Ujedno, ovo je treće priznanje za Portugalce, Ronaldo je bio dobitnik nagrade 2007. i 2008. godine.

Engleski igrači su dobili ukupno 38 priznanja, Škotska ima devet, Francuska sedam, Severna Irska četiri, sa po tri slede Holandija, Vels i Portugalija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.