PRIZNANJE ZA SRBINA: Matić u IDEALNOM TIMU Lige Evrope!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jun.2023, 12:09

PRIZNANJE ZA SRBINA: Matić u IDEALNOM TIMU Lige Evrope!

Godine su samo broj...

Drugo po rangu UEFA takmičenje - Liga Evrope, završeno je prošle srede finalom u Budimpešti. Španska Sevilja je po sedmi put u istoriji osvojila trofej u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju, nakon što je posle boljeg izvođenja penala savladala Romu Žozea Murinja.

Kao nagradu za još jednu veličanstvenu sezonu Andalužana u Evropi, kapiten Sevilje Hesus Navas proglašen je za najboljeg igrača u Ligi Evrope. On je po četvrti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << put u karijeri podigao trofej ovog takmičenja u kojem je ove sezone upisao tri asistencije.

🇪🇸 Jesús Navas takes the award after captaining Sevilla to a 7th #UEL title! 🙌

— UEFA Europa League (@EuropaLeague) June 4, 2023

U najboljem timu Lige Evrope pored Navasa koji je zauzeo svoje mesto na desnom beku nalaze se još trojica igrača Sevilje, golman Bono, levi bek Akunja i "mozak" ekipe, hrvatski vezista Ivan Rakitić.

Baš kao i Sevilja, tako i njihov rival u finalu Roma ima čak četvoricu igrača među 11 najboljih. To su štoper Smoling ofanzivac Dibala, te vezisti Pelegrini i i naš Nemanja Matić.

Srbin je bio neizostavan deo Murinjove "mašinerije" u Ligi Evrope, odigrao je 13 utakmica u takmičenju i bio jedan od ključnih igrača u "vučicinom" pohodu do finala. Pokazao je 34-godišnji momak rođen u Šapcu da je još uvek jedan od najboljih veznjaka na svetu, naročito kada je pod Murinjovom komandom, jer Portugalac zna kako da izvuče najbolje iz njega.

Introducing the Europa League Team of the Season, selected by UEFA's Technical Observer panel ✨#UEL pic.twitter.com/qaecTtoirP

— UEFA Europa League (@EuropaLeague) June 4, 2023

Preostala tri mesta u najboljem timu Lige Evrope zauzeli su štoper Bajer Leverkuzena Ta, ofanzivac Mančester junajted Rašford i napadač belgijskog Uniona Bonfiejs.

Pogledajte kako izgleda italijanska sportska novinarka Kjara Đufrida

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.