PRIJATELJSKE: Debi, otvoren stadion, goleade...

Izvor: Mondo, 07.Avg.2016, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIJATELJSKE: Debi, otvoren stadion, goleade...

Nekoliko zanimljivih pripremnih utakmica odigrano je u nedelju širom Evrope.

Vest Hem - Juventus 2:3 (1:2), Verder - Čelsi 2:4 (1:3), Majnc - Liverpul 4:0 (2:0) i Sautempton - Atletik Bilbao 1:0 (1:0) rezultati su nekih od najzanimljivijih pripremnih utakmica koje su evropski klubovi igrali ove nedelje popodne.

Najviše pažnje privlačio je duel u Londonu, gde su "čekićari" i zvanično otvorili Olimpijski stadion, a "stara dama" promovisala >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 90 miliona evra plaćenog Gonzala Iguaina.

Argentinski napadač, međutim, nije uspeo da se upiše u strelce, ali Masimilijano Alegri ima zbog čega da bude zadovoljan. Prvenstveno zbog sjajne saradnje Paula Dibale i Marija Mandžukića, koji su jedan drugom asistirali za vođstvo 2:0, golovima u 18. i 21. minutu.

Endi Kerol je, ipak, sa dva pogotka (u 34. i 54.) vratio neizvesnost u meč.

Izjednačen rezultat trajao je sve do četiri minuta pred kraj, kada je Simone Zaza, kao mnogo puta tokom prethodne sezone, ušao u igru sa klupe za rezervne igrače i promovisao se u junaka. U 86. minutu je iskoristio asistenciju Andree Barzaljija i doneo pobedu svom timu.

Da ne bude zabune, Vest Hem je već igrao na Olimpijskom stadionu, protiv Domžala u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali je utakmica protiv Juventusa proglašena kao zvanično otvaranje novog doma londonskih "čekićara".



Izvor: YouTube

Još jedan klub iz Londona igrao je ove nedelje. Čelsi se u Bremenu sastao sa Verderom, a ekipa Antonija Kontea bila je veoma raspoložena. Azar i Oskar su golovima u 7. i 9. minutu brzo doneli dva gola prednosti "plavcima", ali je iskusni Klaudio Pizaro u 32. minutu iz penala smanjio razliku. Na "plus dva" Čelsi je vratio Dijego Kosta u poslednjim trenucima prvog dela utakmice. Lenar Taj je samo desetak minuta po ulasku u igru, u 65, ponovo vratio rezultatsku neizvesnost, koja je trajala sve do nadoknade, kada je Pedro postigao i četvrti pogodak za goste.

Branislav Ivanović je odigrao ceo meč za Čelsi, dok je Nemanja Matić na terenu proveo samo prvo poluvreme, tokom kojeg je dobio žuti karton.



Izvor: YouTube

Liverpul je dan posle ubedljive pobede protiv Barselone (4:0) doživeo poraz identičnim rezultatom. Majnc je slavio na svom stadionu, ali je Jirgen Klop u ovoj utakmici prilično promešao sastav.

Na terenu se, ipak, ponovo našao Marko Grujuć, koji je nažalost morao da bude zamenjen zbog povrede. Još nije poznato koliko je ozbiljna situacija i koliko će reprezentativac Srbije odsustvovati sa terena.

Strelci za nemački klub u ovoj utakmici bili su Brosinski iz penala u 15. minutu, Kordoba u 45, Mali u 59. i Muto u 74.

Još jedan reprezentativac Srbije, Dušan Tadić, učestvovao je u pobedi Sautemptona protiv Atletik Bilbaa 1:0, golom Šejna Longa u 43. minutu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.