PRETE DA GA SRUŠE: Jokić na vrhu liste za MVP nagradu, ali ima ozbiljne rivale!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2023, 19:31

PRETE DA GA SRUŠE: Jokić na vrhu liste za MVP nagradu, ali ima ozbiljne rivale!

Sve su mu bliži...

Košarkaš Denvera Nikola Jokić nalazi se na vrhu liste kandidata za najkorisnijeg igrača NBA lige, posle novog preseka. Dvostruki MVP se ne sklanja sa vrha ove liste od starta sezone, iako rivali sve više smanjuju razliku.

Ove sezone u proseku ima 29 poena, 13,2 skokova i 9,2 asistencije.

Jokić je stigao do sedmog tripl dabla u sezoni, a u karijeri ih ima 112. Od tog broja, u 94 navrata je šutirao bolje od 50 odsto iz igre.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
U pobedi nad Hjustonom je imao 15 od 37 asistencija Nagetsa, koji su drugi na Zapadu iza vodeće Minesote.

Na drugom mestu je Džoel Embid, koji je napredovao za jednu poziciju preskočivši Luku Dončića. Aktuelni MVP igra sve bolje i beleži rekord karijere od 6,6 asistencija. Protiv Lejkersa je ostvario prvi ove sezone, a šesti tripl-dabl u karijeri.

It's a tight race for this year's @Kia MVP 🏆

📈 https://t.co/0fByeypnlA pic.twitter.com/CZ2BCyI5ev

— NBA TV (@NBATV) December 1, 2023

Centar Filadelfije je na prosecima od 32,3 poena, 11,7 skokova i 8,3 asistencija na poslednja tri meča. Ove sezone je imao pet utakmica na kojima je postizao po najmanje 35 poena i imao po barem 10 skokova, najviše u čitavoj ligi.

To ga je smestilo ispred zvezde Dalasa koji je sada na deobi trećeg mesta sa Šajem Gildžesom-Aleksanderom.

Najveći skok unutar Top 10 je napravio Janis Adetokumbo koji je sada peti, u odnosu na prošlu nedelju kada je zauzeo devetu poziciju.

Top 10 zaokružuju Tajris Haliburton, Džejson Tejtum, Kevin Durent, Entoni Edvards i Lebron Džejms.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.