PRESAVILA TABAK: Halepova tužila kanadsku kompaniju i traži odštetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2024, 17:09

PRESAVILA TABAK: Halepova tužila kanadsku kompaniju i traži odštetu

Smatra da su je obmanuli i da je zbog toga bil pozitivna na doping testu.

Nekada prva teniserka sveta, Rumunka Simona Halep odlučila je da tuži kanadsku kompaniju "Quantum Nutrition". Halepova je optužena za doping, a veruje da su upravo suplementi te kompanije odgovorni zbog toga što je dobila četvorogodišnju suspenziju. Rumunka traži od kanadske kompanije više od 10 miliona dolara odštete zbog pozivitnog doping testa na Ju Es openu 2022.

Haklepova je tvrdila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je tokom 2022. koristgila suplemtne ove kompanije tokom Ju Es opena i da je takozvani Keto MTC koji je uzimala, imao u sebi roksadustat, što nije bilpo naznačeno u specifikaciji proizvoda. Rostadustat se inače nalazi na listi zabranjenih suspstanci od strane Svetske antidoping agencije.

Rumunka je dodala da nikad nije koristila zabranjena sredstva i da su nebriga kompanije i tvrdnja da je proizvod bio legalan, doveli do uništenja njene karijere i narušavanja ugleda. Halepova je kompaniju tužila državnom sudu u Njujorku, a iz kompanije se još niko nije goalsio povodom slučaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.