PREOKRET U DŽORDŽIJI: Novi BREJK File, OČAJNA šuterska noć za Bogdana i ekipu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2021, 08:16

PREOKRET U DŽORDŽIJI: Novi BREJK File, OČAJNA šuterska noć za Bogdana i ekipu (VIDEO)

I pored toga Srbin bio među najboljima u poraženom timu.

Lepo su počele, loše teku stvari po Atlantu u polufinalu "Istoka" protiv Filadelfije. Seventisiksersi su novim brejkom u Džordžiji poveli sa 2:1, pošto su Hoksi i drugi uzastopni meč kod kuće izgubili rezultatom 111:127 (20:28, 36:33, 19:34, 36:32).

Očajna šuterska noć za igrače Atlante najveći je uzrok novog neuspeha u polufinalnoj seriji. Protiv File Bogdan i ekipa su iz 22 pokušaja van linije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 7,24 pogodili samo šest, što dovoljno govori o uzroku novog neuspeha. Sa druge strane, gosti su imali polovičan procenat šuta (50%) sa 10 pogođenih trojki iz 21 pokušaja.

Bogdanović i Jang su bili raspoloženi na startu duela postigavši 12 od prvih 14 poena domaćina. Sredinom prve deonice za Filu je sa klupe ušao Furkan Korkmaz i bio pokretačka snaga ubacio osam poena za tri minuta. Izmene su zapravo odradile ozbiljan posao sa 17 od 28 peona Siksersa u prvoj deonici. Već tada, Deni Grin je doživeo povredu lista, pa su gosti bili oslabljeni do kraja meča, ali se to nije ni najmanje osetilo.

U drugoj Fila je stigla do plus 11, što je u tom trenutku bio najubedljiviji zaostatak Hoksa na domaćem terenu od starta plej-ofa. Atlanta je to istopila do poluvremena na pet poena zaostatka, a pomogao je Bogdan Bogdanović koji je popravljao procente šuta iz prošlog meča i na velikom odmoru imao 15 poena.

Ključna je bila treća četvrtina, koju su Seventisiksersi dobili sa 15 razlike (19:34) i time praktično otklonili sve neizvesnosti oko trijumfa.

Ben Simons je kažnjavao nesporazume u odbrani Hoksa, kao i Set Kari, a pao je atraktivan Alej ap u režiji Simonsa koji je prikucao Embid. Njih dvojica kombinovala su 22 od 34 poena File u trećem periodu i ravnomerno su ih podelili.

Filadelfiju je do trijumfa vodio Džoel Embid sa 27 poena, 9 skokova i 8 asistencija, pet koševa manje dodao je Tobijas Haris, a Ben Simons 18 uz sedam dodavanja.

Kod poraženog sastava, najefikasniji je bio Tre Jang sa 28 poena, Kolins je ubacio 23, Bogdanović je upisao 19 (čak 15 u prvom poluvremenu), a Galinari 17 koševa. Klint Kapela nije stigao do dvocifrenog broja poena (8), ali je zato uhvatio čak 16 lopti.

Nova utakmica, četvrta u polufinalnoj seriji Istočne konferencije igra se u noći između ponedeljka i utorka (01.30 po srednjeevropskom vremenu).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.