PREMIJERNU TITULU JE UZEO U SRPSKOJ REPUBLICI: Ove stvari verovatno niste znali o momku koji je izbacio Karlosa Alkaraza

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Maj.2023, 17:06

PREMIJERNU TITULU JE UZEO U SRPSKOJ REPUBLICI: Ove stvari verovatno niste znali o momku koji je izbacio Karlosa Alkaraza

Najveći uspeh u dosadašnjem delu karijere.

Fabijan Marozan, za većinu ljudi u svetu anonimni mađarski teniser, izbacio je Karlosa Alkaraza u trećem kolu mastersa u Rimu.

Najviši plasman do sada mu je 128. mesto na ATP listi. Rođen je u  Erdu u Mađarskoj, nadomak Budimpešte, 8. oktobra 1999. godine. Prvu titulu osvojio je u glavnom gradu Republike Srpske - Banjaluci 2022. godine, kada je ovaj turnir još bio na čelendžer nivou.

Mađaru je ovo prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << put da učestvuje na nekom ATP turniru ove godine pošto je gubio u kvalifikacijama za Australijan Open, Marsej, Eštoril i Banja Luku.

U Rimu je do glavnog dela žreba naravno stigao kroz kvalifikacije. Tamo je uspeo da izbaci takođe malo poznate tenisere, Timofeja Skatova iz Kazahstana u tri seta, kao i Felipea Meligenija Alvesa iz Brazila u dva seta.

U prvoj rundi je izbacio Korentana Mutea iz Francuske, a onda i sjajnog Jiržija Lehečku iz Češke Republike.

Onda je njegovu snagu osetio i Karlos Alkaraz, koji će i pored ovog poraza posle turnira u Rimu prvi igrač na ATP listi.

Samim plasmanom u osminu finala Rima on je osvojio sumu novca koja je gotovo jednaka onoj koju je uzeo za čitav dosadašnji tok karijere. Pre turnira u glavnom gradu Italije od turnira je zaradio 132.693 dolara, a samom pobedom nad Alkarazom, on je uzeo još 93.770 dolara.

Prema sadašnjem stanju stvari, on će skočiti barem za 21 mesto na 114. poziciju, ali bi eventualnim novim pobedama, sledeći meč igra sa Hrvatom Bornom Ćorićem, mogao da se ubaci i među prvih 100 na listi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.