PREMIJER LIGA: Totenhem ubedljiv na startu, neprijatana doček za Notingem u Njukaslu

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2022, 19:39

PREMIJER LIGA: Totenhem ubedljiv na startu, neprijatana doček za Notingem u Njukaslu

Šumari odoleli jedno poluvreme.

Fudbaleri Totenhem ostvarili su ubedljiv trijumf na startu novog šapionata pošto su savladali Sautempton sa 4:1, dok je Njukasl sa dva gola u mreži ispratioNotingem Forest, povratnika u elitni rang.

Navijači Totenhema mnogo nade polažu u Antonija Kontea i nadaju se da bi sa Italijanom na klupi ove godine konačno moglo da bude i nekog trofeja za Pevce, a ako je suiti po startu i ubedljivoj pobedi protiv Sautemptona, to nije bez osnova. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ipak, nije sve krenulo dobro za Totenhem pošto su gosti poveli u 12. minutu golom Vard-Prausa. Pevci su igrali bolje i samo se čekalo kada će to krunisati pogotkom za šta se pobrinuo Sesenjon u 21. minutu za 1:1. U 31. minutu Dajer je glavom doneo potpuni preokret za Totenhem i prednost Pevcima na poluvremenu. Pevci su overili pobedu u 60. minutu kada je Salisu postigao autogol, da bi konačan rezultat postavio Kulkuševski u 63. minutu.

Njukasl je pobednički započeo sezonu i to protiv povratnika u elitni rang. Svrake su bili bolji rival od Notingema, ali nisu uspevali da stignu do gola, pa je na velikom odmoru bilo 0:0. Ipka, Njukasl je konačno u 58. minutu uspeo da natera odbranu Šumara na kapitulaciju pošto je Šer bio strelac. Konačan rezultat postavio je Kalum Vilson u 79. minutu pošto je lobovao Hendersona.

PREMIJER LIGA, 1. KOLO

Petak

Kristal Palas - Arsenal 0:2

Subota

Fulam - Liverpul 2:2

Bornmut - Aston Vila 2:0

Lids - Vulverhempton 2:1

Njukasl - Notingem Forest 2:0

Totenhem - Sautempton 4:1

Everton - Čelsi

Nedelja

Lester - Brentford (15)

Mančester Junajted  Brajton (15)

Vest Hem - Mančester Siti (17.30)

Sponzor vesti Premijer lige – sportska kladionica Meridian

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.