PREMIJER LIGA: Petarda Arsenala za povratak na pobednički kolosek!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2024, 18:12

PREMIJER LIGA: Petarda Arsenala za povratak na pobednički kolosek!

Sjajan meč "tobdžija"

Fudbaleri Arsenala savladali su Kristal Palas 5:0 (2:0) u meču 21. kola Premijer lige Engleske i nastavili da prate lidere Liverpul i Manesčester siti.

Strelci za Artetin tim bili su Gabriel, Trosar i Martineli dva puta, kao i golman Henderson kome je pripisan autogol.

Sve vredno pomena, većina golova i šanse, stali su u sat vremena meča na "Emirejts" stadionu gde su "Tobdžije" upisale prvu pobedu posle tri kola.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << egal sa Liverpulom (1:1) nadovezali su se porazi od Vest Hema (0:2) i Fulama (1:2), posebno bolni jer su došli od gradskih rivala no kiks protiv trećeg tima iz Londona u nizu bio bi previše za Arsenal.

Sa Kristal Palasom nije smelo biti greške, niti je moglo biti sa timom koji se nalazi u najgorem mogućem momentu. Ekipa koja je u poslednjih devet utakmica pobedila samo jednom, i to u minuloj rundi, bilo je sve što je potrebno da se Arsenal vrati u pobednički ritam.

"Tobdžije" su povele preko Gabriela već u 11. minutu, da bi Henderson u 37. nespretno sam sebe savladao i postavio konačan rezultat za prvih 45 minuta.

I u nastavku je meč bio "jednosmerna ulica".

Arsenal je dominirao u posedu, pobedu su potvrdili trećim golom preko Trosara, da bi Martineli zablistao u momentima kada su svi čekali poslednji zvižduk sudije.

Brazilac je postigao dva gola u roku od 100 sekundi (u 94. i 95. minutu), jedan vrlo sličan drugom, pretrčavši tromu odbranu gostiju, oba puta na gotovo identičan način savladavši golmana Palasa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.