PREMIJER LIGA: Čelsi pobedio posle četiri poraza, Kejn doneo trijumf Totenhemu

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2023, 19:03

PREMIJER LIGA: Čelsi pobedio posle četiri poraza, Kejn doneo trijumf Totenhemu

Mančester Siti rutinski savladao Lids.

Fudbaleri Totenhema pobedili su danas na svom terenu ekipu Kristal Palasa rezultatom 1:0 u 35. kolu Premijer lige. Jedini gol na utakmici postigao je kapiten Totenhema Hari Kejn u poslednjim trenucima prvog poluvreman. Ovo je bio 209. gol Kejna u Premijer ligi. On je na drugom mestu večne liste strelaca u Premijer ligi pretekao Vejna Runija, koji je postigao 208 golova. Na prvom mestu se nalazi Alan Širer sa 260 pogodaka.

Kejn >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je na današnjem meču oborio dva rekorda. On je postao prvi fudbaler u istoriji Premijer lige koji je postigao najmanje 10 golova glavom u jednoj sezoni. On je ove sezone postigao 26 pogodaka. Takođe, kapiten Totenhema postao je prvi igrač u istoriji Premijer lige, koji  je postigao najmanje 100 golova na domaćem terenu i u gostima. Kejnu je ovo bio 100. gol na svom terenu, a u gostima je postigao 109. Totenhem je trijumfom protiv Kristal Palas ostvario prvu pobedu u Premijer ligi još od osmog aprila i meča protiv Brajtona (2:1). Totenhem je trenutno šesti na tabeli Premijer lige sa 57 bodova, dok je Kristal Palas 12. sa 40. Totenhem će u narednom kolu gostovati Aston Vili, dok će Kristal Palas na svom terenu igrati sa Bornmutom.

Lider na tabeli Premijer lige ekipa Mančester sitija pobedila je na svom terenu Lids 2:1. Oba gola za Mančester siti postigao je Ilkaj Gundogan u 19. i 27. minutu. On je mogao na ovom meču da ostvari het-trik, ali nije iskoristio penal u 84. minutu. Jedini gol za goste dao je Rodrigo u 85. minutu. Na klupi Lidsa debitovao je Sem Alardajs.

Mančester siti je prvi na tabeli sa 82 boda, dok je Lids 17. sa 30. Mančester siti će u narednom kolu gostovati Evertonu, dok će Lids dočekati Njukasl. Fudbaleri Čelsija su u gostima savladali Bornmut 3:1, dok je Vulverhempton na svom terenu bio bolji od Aston Vile 1:0.

"Preuzmi besplatno - bonus za sportsko klađenje 1.000 RSD"

Pogledajte kako izgleda Sanja Vukašinović, strelkinja Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.