PREMIJER: Kakva igra Vile za opstanak

Izvor: Mondo, 29.Apr.2013, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREMIJER: Kakva igra Vile za opstanak

Klub iz Birmingema pobedio Sanderlend u derbiju donjeg dela tabele 6:1 i obradovao svoje navijače u grčevitoj borbi za opstanak.

Aston Vila je na dobrom putu da se i naredne sezone takmiči u Premijer ligi.

Ekipa Pola Lambera savladala je Sanderlend u utakmici 35. kola engleskog šampionata 6:1 (2:1) i opstanak u društvu najboljih učinila izvesnijim. Međutim, ništa nije završeno kada je reč o borbi za "goli život".

Reding i Kvins Park Rendžers >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su već prežaljeni, ali ostaje veliko pitanje ko će im se naredne sezone priključiti u slabijem takmičenju. Glavni konkurenti su Vigan sa 34 boda, ali i Njukasl, Sanderlend i Aston Vila, koji imaju tri boda i utakmicu više.

Klub sa Vila parka ima nešto lakši raspored i sam će odlučivati o svojoj sudbini, jer će u tri preostala kola snage odmeriti upravo sa konkurentima - prvo sa Noričom, pa posle domaćinstva Čelsiju i sa Viganom u poslednjoj rundi.

Aston Vila odigrala je odličan meč u ponedeljak uveče i ubedljivo pobedila.

Mreže su mirlovale punih pola sata igre, da bi onda Holanđanin Ron Vlar zatresao mrežu gostiju. Ali, ta prednost nije potrajala, bila je aktuelna svega dva minuta, jer je Deni Rouz uspeo da izjednači.

Ni ovaj rezultat se nije dugo zadržao na semaforu.

Domaćin je već u 38. minutu iskoristo novu priliku i preko Austrijanca Andreasa Vajmana ponovo stekao vođstvo, koje je sačuvao do odlaska na odmor.

Na početku drugog poluvremena na scenu je stupio još jedan internacionalac u redovima Aston Vile - Kristijan Benteke. Belgijski reprezentativac je sa tri brza gola (55, 60. i 72. minut), rešio pitanje pobednika i svom timu obezbedio ceo plen, a možda i kljčuna tri boda u borbi za opstanak.

Za katastrofu Sanderlenda pobrinuo se Gabrijel Agbomlahor minut pre kraja utakmice.

TABELA - ZAČELJE

13. Sautempton 39

14. Norič 38

15. Aston Vila 37

16. Sanderlend 37

17. Njukasl 37

-------------------

18. Vigan (-1) 34

19. KPR 25

20. Reding 25

(MONDO, foto: AP)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.